Site icon Dijital Tekerlek

Dünyanın ilk %100 Karbon Fiber dış tasarımı ile McLaren 720S

Dünyanın ilk %100 Karbon Fiber dış tasarımı ile McLaren 720S 20

Dış tasarımı tamamen Karbon Fiber olarak çevrilen McLaren 720S modeli bizlerle. Detaylara gelin birlikte göz atalım.

Satış sonrası özelleştirmeler bir çok otomobil sever tarafından merakla takip edilmekte. Özellikle de söz konusu süper otomobiller olduğu vakit bu özelleştirmeler çok farklı taraflara gidebilmekte. Ayrıca zaten teknik ve tasarım oldukça başarılı olan süper otomobillere yapılacak yeni eklentilerin kalitesi ayarları bir hayli önemli.

Tam bu noktada süper otomobil sahiplerinin araçlarını özelleştirmeleri zorlu iken bir o kadar da güzel olabilmekte. Bu tarz bir örnek olan dıştan tamamen Karbon Fiber dönüşüme uğrayan McLaren 720S modeli bizlerle.

Son zamanlarda ilerleyen 3D baskılar ile yapılan işler gerçekten oldukça başarılı. Hatırlatmak gerekir ki Ferrari F8 Tributo için yapılan parçalar oldukça başarılı idi. Ayrıca geçen sene sonlarında üretici tarafından sunulan prototipini gördüğümüz 3D baskılı kitin son hali oldukça güzel görünmekte. İlk başta çok göze çarpmasa dahi kitin son aşamada aldığı durum gerçekten bambaşka bir halde.

1016 tarafından üretilen kitler gerçekten büyük potansiyel vaad etmekte. Özellikle Lamborghini Huracan EVO modeline dayanan kitleri ile; bu potansiyeli çok iyi bir şekilde kanıtlamakta idi. 1016 tarafı bu elit üretime geleceğin vitrini olarak bakmakta. Bununla birlikte şu cümleleri kullanmakta; “1016 Industries 000 720S, tamamen açıkta kalan karbon fiber dış ve 3D baskılı parçaları tamamen işlevsel, ölçeklenebilir bir tasarıma başarıyla entegre eden ilk otomobildir”

Yapılan McLaren 720S kitine baktığımız vakit aracın dış kısmı tamamen karbondan yapılmış halde. Fakat bu çalışma ile modelde olması gereken herşey yerli yerinde. İç tampon yapılarından tutunda; ufak aerodinamik parçalara kadar işlevsel olan bir çok 3D baskıdan alınan parçalar yer almakta.

McLaren 720S için bu kit ne sonuç vermekte ?

Sonuç olarak bu kit sayesinde arabanın ağırlığı kilogram düşmekte. Bununla birlikte 3D baskı teknolojisinin de her yerde kullanılabildiği gibi; içinde oldukça başarılı bir şekilde kullanılabilir olduğu kanıtlamakta. Fakat bu projenin fiyatı tarafına geldiğimiz vakit oldukça yüksek bir meblağ bizleri beklemekte.

Son olarak bu proje CEO Peter Northrop için 550.000 Dolar gibi bir maliyete sahip. Bu da projenin ulaşılabilirliğini oldukça kısıtlamakta.

“Yeni Pagani Huayra R modeli karşımızda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version