Site icon Dijital Tekerlek

DÜNYANIN EN SİYAHI Vantablack BMW X6

DÜNYANIN EN SİYAHI Vantablack BMW X6 3

BMW’nin X6’da kullandığı Vantablack, dünyanın en siyah maddesi olarak bilinmekte ve ayrıca çeşitli alanlarda da kullanılmaktadır. X6 ile beraber ilk defa bir dört tekerlek için kullanılan Vantablack ışığı %99.965 absorbe ettiği için şuan için bilinen en siyah madde.

Sadece ışık soğurması olarak kullanılmayacak olan bu madde tasarım konusunda kullanılmak üzere görüntülendi. Dünyanın en siyah dört tekerleği yani Vantablack BMW X6 ile beraber BMW tasarımda adeta çığır aştı. Tabi bu tasarım sadece ve sadece şov amaçlı idi.

Dijital Tekerlek | Twitter

BMW X6, Vantablack’ın ışığı nerede ise hiç yansıtmaması ile beraber dış tasarımındaki çizgileri gizlemiş veya yok denilecek hale getirmiş gibi görünmekte. Aracın şimdilik satışa çıkacağı ile ilgili herhangi bir bilgi şimdilik yok. Ama aracın gece vakti trafikte olacağını varsayarsak gözleri kapalı siyah bir kedi kadar görünmesi imkansız hale gelebilir.

Bu tasarımın yapılmasında BMW ile beraber İngiliz şirket Surrey NanoSystems çalışmış. Tasarımcıların kullanımı için üretilmiş olan Vantablack VBx2 ile kaplama işlemi gerçekleşmiş. İngiliz şirketin kurucusu yapınan kaplamanın çok düşük de olsa ışığı yansıttığını ve bu görünümün insan zihninde derinlik algısına neden olduğunu söylüyor.

BMW Vantablack X6

Peki Bu Vantablack’e Bilimsel Açıdan Bakarsak..

Aracı en etkili kılan gerçeklik BMW X6 Vantablack’in ışığı yansıtmasından ziyade emiyor oluşu. Bilindiği gibi siyah araçlar eğer tercih edilmiyor ise ya sevilmediğinden ya da her türlü kiri veya pisliği ortaya çıkarmasındandır. Vantablack adlı boya da bu işi nerede ise tamamen ortadan kaldırıyor.

Normal tonlarda, bildiğimiz siyah renk ışığı oldukça emmekte fakat bir kısmını da yansıtmaktadır. Vantablack adlı boya da ise yansıtma oranı %99.96 olunca ışık nerede ise yok oluyor. Boya arabanın üstündeki hali ile ışığı emmesinin ardından 2 boyuta benzer bir görüntü sunuyor.

Exit mobile version