Site icon Dijital Tekerlek

Dünyanın En Pahalı Bisikletleri

Bu yazımızda sizlerle “dünyanın en pahalı bisikletleri”ni detaylarıyla konuşacağız. Gelişen dünya koşulları ile birlikte bisiklet yollarına da gereken önem verilmeye başlandı.

Şimdi de bazı insanların lüks yaşamlarını bisikletlere nasıl yansıttığını görelim. Buyursunlar…

Phanuel Krencker – “Bicyclettes de Luxe”

Phanuel Krencker’s ‘Bicyclettes de Luxe’

Bu lüks bisiklet, 7. Kuzey Amerika El Yapımı Bisiklet Fuarı için özel olarak tasarlandı. Özel parçaları krom, karbon elyaf gibi malzemelerden yapılmıştır. Bisiklet sağlam bir gövde ile tasarlanmıştır. Ayna, cilalı parçalar ve krom boya bisiklete parlak ve yansıtıcı bir görünüm vermek için tercih edilmiştir. Fiyatı ise 34.425 Dolar.

Litespeed Blade

Litespeed Blade

Titanyum ve karbon fiberden yapılmış Litespeed Blade, inanılmaz hızlı bir sürüş deneyimi sunmasıyla ünlü bir bisiklet. Kişiye özel farklı boyutlara ayarlanabilen Litespeed Blade şık tasarımı ile günlük kullanılması pek mümkün gibi görünmüyor. Çünkü fiyatı tam olarak 40.790 Dolar.

eROCKIT

eROCKIT

Stefan Gulas tarafından Berlin’de yapılan eRockit, tam bir elektrikli motosiklet gibi özelliklere sahip. Bisikletin pedalını ne kadar hızlı çevirirseniz, o kadar kendini şarj ediyor.

eROCKIT maksimum 130 km/s hıza çıkabiliyor. Tam dolu şarjı ile 3 saatten fazla kullanabiliyorsunuz. Bataryası, 10 yıl kadar dayanabiliyor ve şarj edildiğinde 16-25 kilometre yol gidiyor. Fiyatı ise 44.000 Dolarcık.

Montante Lüks Altın Koleksiyon

Montante Luxury Gold Collection

İtalyan bisiklet üreticisi Montante tarafından üretilen bisiklet 11.000 tane Swarovski taşla kaplı. Yetmezmiş gibi bir de 24 ayar altın ile kaplıdır. Üstün konfor için tasarlanmış deri koltuk da çok ayrı bir detay. Bisiklet sadece özel sipariş ile üretiliyor. Sipariş vermek için ödeyeceğiniz ücret de 46.000 Dolar.

Chrome Hearts & Cervelo

Chrome Hearts X Cervelo Mountain Bike

2010 yılında iki üretici markanın ortak ürettiği yarış ve triathlon olarak kullanılan bisiklet iki markanın da çok özel ürünleri arasına giriyor.

Bisiklet özel tasarımı, deri koltuğu ve suni elmasla yapılmış. Gösterişli olduğu kadar da sağlam olan bisiklet yarış sırasında dengenizi kaybetmeniz durumda sizi toparlayacaktır. Fiyatı ise 60.000 Dolar.

Trek Madone 7 – Elmas

Trek Madone 7 – Diamond

Yarışçı Lance Armstrong’un 7. kez kazandığı “Tour de France” isimli maratonda kullandığı bisiklet olan Trek Madone 7 2005 yılında adı bilinmeyen biri tarafında tam 75.000 Dolara satın alındı. Bisikletin değerini arttıran diğer etmenler ise 7 adet elmas ve 300 adet beyaz elmas ile süslenmiş olmasıdır.

Auramania Kristal Özel Seri Altın Bisiklet

Auramania Crystal Edition Gold Bike

Auramania firması tarafından üretilen bu 24 ayar altın kaplamalı bisiklet aynı zamanda 600 Swarovski taşla kaplı. Görünüş kadar konfora da önem veren firma belki de görebileceğiniz en iyi deri koltuğu kullanıma sunmuş. Bu şahesere sahip olmak için ödemeniz gereken ücret 114.000 Dolar.

Kaws – Trek Madone

Kaws – Trek Madone

Lance Armstrong’un diğer bir bisikleti Trek Madone, Sotheby’in düzenlediği “Kansere Karşı Küresel Mücadele” ihalesinde 160.000 Dolara satıldı.

Trek Yoshimoto Nara

Trek Yoshimoto Nara

Japon resim sanatçısı Nara’nın bir eseri olarak ortaya çıkan bu bisiklet güçlü bir rock and roll ile donanmış bir punk rock ruhuna sahiptir. Aynı zamanda bisiklet, yarış performansı için tasarlanmıştır.

Karbon fiber yapıya sahip bisiklet Armstrong’un kanseri yenmesi onuruna 2009 yılında kansere karşı mücadele için verildi. Değeri de 200.000 Dolar.

Trek Butterfly Madone

Trek Butterfly Madone

Damien Hirst, Armstrong’un 2009 yılında “Tour de France” i kazandıktan sonra süslemek için aldığı bisiklet gerçek kelebekler kullanılarak hazırlandı.

Jant kollarını ve bisikletin çerçevesini kaplayan kelebekler bisikleti değerli kılan parçaların başında geliyor.

Şaheser, Lance Armstrong’un 2015’te yaptığı kazadan sonra spora dönüşünü onurlandırmak için yapılan bir başka hediye oldu.

Satılma ihtimalinin olmadığı bu bisiklet 500.000 Dolarlık değeriyle listemizin en pahalı bisikleti oluyor.

Dünyanın en pahalı bisikletleri listemizi beğendiyseniz yorumlarda belirtmeyi ve paylaşmayı unutmayın. Sevgiyle kalın.

Dijital Tekerlek | Twitter
Exit mobile version