Site icon Dijital Tekerlek

Dünyanın en hafif elektrikli otomobili: Ekonk!

Vazirani Otomotiv tarafından geliştirilen, “şimdiye kadarki en hafif EV” olan Ekonk prototip otomobili tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hindistan, Mumbai merkezli olan Vazirani Otomotiv tarafından geliştirilen Ekonk; Goodwood Festivalin’nde tanıtılan Shul konseptini takip ediyor. Tek kişilik olan model diğer elektrikli otomobillerden farklı olarak sıvı soğutmalı sistem yerine; hava kullanarak güç kaynağını hızlı bir şekilde serin tutabilen bir pil teknolojisine sahip. Bununla marka tarafından, “DiCo” olarak isimlendirilen teknoloji; hayvanların solunum yoluyla vücut sıcaklıklarını düzenledikleri “biyomimikri” den ilham alınarak geliştiriliyor.

Vazirani Automotive Ekonk teknik özellikleri

Tamamen karbonfiber bir gövdeye sahip olan model yalnızca 738 kilogram ağırlığında. Bununla birlikte model, bünyesinde bulundurduğu elektrikli motorlar ile 722 beygir güç üretebiliyor. Bu sayede modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise yalnızca 2.5 saniye seviyesinde. Otomobilin genel olarak testleri, Hindistan içerisinde Indore yakınlarındaki yüksek hız pistinde gerçekleştirildi.

Model sahip olduğu aerodinamik tasarım ile de inanılmaz bir sürüş deneyimine sahip. Bununla birlikte kapalı tekerlek tasarımına sahip olan model; kendi türü içerisinde sürtünme katsayısı değeri tarafında da oldukça başarılı olduğu iddia ediliyor. Ayrıca modelde hiç bir elektronik sürüş destek sistemi ve bire bir güç-ağırlık oranı mevcut değil.

Son olarak prototip olarak tanıtılan modelin, seri olarak üretilip üretilmeyeceği henüz belli değil. Fakat söylentiler; üreticinin tanıtacağı bu tarz prototip modeller ile kendi kimliğini yaratma hedefine sahip olduğu yönünde.

“Otomobilinizin doktoru olabileceğiniz 10 öneri”

Exit mobile version