Site icon Dijital Tekerlek

Dünyanın En Güzel Hiper Arabası: Bugatti Bolide

Profesyonel tasarımcılardan oluşan uzman bir jüri tarafından Dünyanın En Güzel Hiper Arabası, Bugatti Bolide seçildi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ekim 2020 yılında beygir başına 0,67 kilogram güç oranıyla tanıtılan; Bolide modeli yalnızca 40 adetlik sınırlı bir üretime sahip. Bununla birlikte model 4.7 milyon dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürüldü. Paris’te düzenlenen 36.Uluslararası Otomobil Festivali sırasında yapılan oylama ile ödüle ulaşan model; bir kez daha dikkatleri çekmeyi başardı. Kategori içerisinde kurallar, yalnızca  “seri olarak üretilen ancak 60.000 Euro’dan fazla satılan, sportif bir tasarım ve üstün performans sergileyen bir otomobil olmak”.

Tanıtılan modelin üretim versiyonunun konsepte bağlı kalacak olması da oldukça önemli bir detay. Bununla birlikte Bugatti Bolide modelinin üretim versiyonuna sahip olmak için; 4.7 milyon dolarlık ücreti gözden çıkartmanız gerekiyor. Yani alacağınız bu ücret karşılığında alacağınız model neredeyse oldukça özel olan tasarım ödülüne sahip olmuş oluyor.

Bugatti Tasarım Özel Projeler Başkanı Nils Sajonz model ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Son derece işlevsel olmasına rağmen Bolide, Bugatti’nin ayırt edici kişiliği ve geleneği ile dolup taşıyor”

“Yaratılışı, 1920’lerde Type 35 gibi neredeyse rakipsiz hale gelen hafif ve çevik arabalar tasarlayarak motor sporları dünyasını alt üst eden genç Ettore Bugatti’nin ağırlıktan güce felsefesinden ilham aldı. Bugatti Bolide, tasarımında ve amacında saf, bu felsefenin nihai doruk noktasıdır.”

Son olarak aynı etkinlik içerisinde Audi Q4 E-Tron Sportback en güzel showcar, DS Aero Sport Lounge en güzel konsept otomobil, Mercedes-Benz Vision AVTR en fütüristik araç ve Maserati MC20 en güzel super car ödüllerini kazandılar.

“Nikola tarafından açılan Tesla davası sonuçlandı!”

Exit mobile version