Site icon Dijital Tekerlek

Dünya Üzerinde Araç Satışları Düşüyor

Dünya Üzerinde Araç Satışları Düşüyor 2

Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2019 satış verilerine göre son yılların en düşük sezonu yaşanmış. Uzmanların istatistikleri incelediğinde elde ettiği sonuçlara göre de 2020 yılı otomobil üreticileri için aynı derecede sıkıntılı geçecek.

LMC Automotive analistleri tarafından açıklanan istatistiklere göre araç sayısının bir önceki yıl satılan araca göre 94.4 milyon ve 2017’de satılan 95.2 milyonun altında kalarak düşüş yaşadığı belirtildi. Bu düşüşün en büyük sebebinin ise elektrikli otomobiller için ödenen vergilerin teşviklerinin kaldırılması gerektiği açıklandı.

Küresel anlamda araba pazarının en büyük yatırımcılarından biri olan Çin’de 2019 yılında 2018’e göre 2.3 milyon daha az araç satıldı. Bu sebepten ötürü Hindistan’da bu satışlardan etkilenerek ekonomi ve yerel kredi krizi nedeniyle azalmış oldu. Hindistan’dan başlayan ekonomik anlamda düşüş yavaş yavaş tüm Avrupa bölgelerinde görüldü. İstatistik verilerinden çıkan sonuçlara göre küresel anlamdaki ölçeksel veriler bu yıl 90 milyonun altına düşebilir.

Önümüzdeki Yıllarda da Satışlar Bu Şekilde Gidilebilir

Global anlamda ki araba satışlarında yer alan rakamlar ve vergiler büyüdükçe satışların daha çok düşeceği tahmin ediliyor. Yaşanan bu ekonomik krizin en çok araba sektöründe büyük yara vereceği konuşulsa da bu konuya çözüm bulabilmek amacıyla herhangi bir adımın atılmadığı da gelen bilgiler arasında. En büyük üreticilerden biri olan Çin’in araba piyasasının çoğunluğunu oluştuğundan orada yaşanan ekonomik sıkıntı tüm Dünya’yı etkilemektedir.

Exit mobile version