Site icon Dijital Tekerlek

Ducati motosikletleri neden çok pahalı?

Ducati Factory

İnsanlar rakiplerine kıyasla Ducati motosikletlerinin neden bu kadar pahalı olduğunu merak ediyorlar. 1926 yılında İtalya’da kurulan Ducati, sadece motosiklet üretti, diğer alanlara gözü hiç kaymadı. Şirketin 1.200 çalışanı her sabah sadece motosiklet yapmak için işe gitti.

Ducati’de robotlardan daha çok insanlar çalışıyor. İnsan gücünü azlatacak robotlar kullanmıyorlar. Bu da motosikletlerin benzersiz ve daha çok pahalı olmasını saplıyor diyebiliriz.

Ducati, mutlu bir sabaha uyanıp gidip showroomdan alabileceğiniz bir motosiklet değil. Önce uzun süre hayalini kurmanız gerekiyor. Çünkü bir motosiklete araba parası vermek çoğu kişiye mantıklı gelmeyebilir. Ducatinin bu kadar pahalı olmasının nedenlerini birlikte inceleyelim.

10- Hızlı görünüyorlar

Çoğu insan araçların en hızlılarına sahip olmak ister. Eğer istedikleri en hızlı motosikletse bu ihtiyacı Ducati karşılayacaktır. Sadece ona bakarak bunun bir hız canavarı olduğunu söyleyebilirsiniz. Ve bildiğiniz gibi kapalı yarış pisttine çıkmamış çoğu Ducati, özellikle yeni bir modelse, henüz en yüksek hızını görmemiştir.

9- Ducati süslenmez, tasarlanır

Ducati motosikletleri, performanslarını artırmak için güçlü motorlar kullanır ve yüksek hızlarda uzun süre seyahat ederken ısıyı düşürmek için sıvı soğutmalıdırlar. Bu sadece güçle ilgili değil tabii ki. Paketi tamamlamak için, bu güçlü motor, bu gezegende bulabileceğiniz en şık motosiklet gövde tasarımı ile birleştiriliyor. Ducati motosikletleri tasarlanırlar, dekore edilmezler. Dış gövde içerideki güçle eşleşerek ömür boyu dayanabilir.

8- Kanıtlanmış yarış gücü

Ducati’ye yeni bir slogan verecek olsaydık, “Kazanmak için Tasarlandı” olurdu, çünkü Ducati’nin yaptığı budur, kazanırlar. Ducati, sayılamayacak kadar dünya şampiyonalarını kazandı. Ducati kazanmayıçok seviyor ve yıllarca bunu yarışmalarda kanıtladı.

7- Uzun süre güçlü kalır

Bir Ducati motosikleti saatlerce aralıksız yarışabilir. Ve bir ısınma problemi olmayacaktır. Isınmaz, değil, ancak vücudu ısıyı emecek şekilde tasarlanmıştır, böylece motoru ısınma etkilemeyecektir.

Motor ayrıca ısıyı düşürmek ve hız canavarının bozulmadan saatlerce çalışmaya devam etmesini sağlamak için sıvı soğutmalıdır. Bu özellik diğer pek çok rakip süper motosiklette yoktur.

6- Avrupa’da üretiliyor

Ducati motosikletleri İtalya’da üretiliyor. İtalyanlarda genel olarak her şey pahalıdır. Bazıları da sadece bir İtalyan makinesine binmek için fazladan ödeme yapabilir. Neden Nissan GTR ile aynı performansı sergileyen Ferrari tercih ediliyor?

5- Robotlar üretmiyor

Ducati motosikletleri, birçok Japon fabrikasında olduğu gibi makineler robotlar tarafından monte edilmiyor. Bunun yerine motosiklet ile sahibi arasında sıkı bir bağlantı olmasını hedefleyen çalışanlar tarafından üretiliyor. İnsan emeği pahalıdır doğal olarak ürünleri de pahalıdır.

4- Ducati premium olarak doğdu

1926 yılından bu yana Ducati kendisini premium bir marka olarak gösterdi. Şirket, üstün kalitede motorlar üretebilmek için pahalı ekipmanlar kullanmak zorunda.

3- Herkese hitap etmiyor

Ducati, rakiplerine kıyasla makineler yerine insan gücüyle üretim yapıyor. Bu da üretim miktarının daha az olduğu anlamına geliyor. Rakiplerine kıyasla daha az üretim yapan firmanın hedef kitlesi de doğal olarak dar bir kesim oluyor.

2- “Ducati” markası pahalı

Ducati farklılığıyla zaten ön plana çıkan bir motor markası. Yukarıda belirttiğimiz gibi üstün performans ve çok iyi tasarımın yanı sıra birçok kişi Ducati markasına sahip bir motor istiyor.

1- Ducati kullanıcıları onaylıyor

Bir ürün her ne kadar fabrikadan mükemmel bir şekilde çıkarsa çıksın müşterilerin ihtiyaçlarına zevklerine cevap veremiyorsa beklenilen satış rakamları konuşulamaz. Ducati için durum bu şekilde ilerliyor. Üretilen motosikletler kullanıcılar tarafından çok fazla seviliyor ve Ducati dde bunu çok iyi kullanıyor.

İlginizi Çekebilir: Dünyanın en pahalı motosikletleri

Exit mobile version