Site icon Dijital Tekerlek

Ducati Diavel 1260 Lamborghini: İki devin ortak çalışması

Ducati Diavel 1260 Lamborghini

Hemen hemen herkesin hayallerini süsleyen Lamborghini, yeni bir motosiklet tanıtmadı. Ama bir başka İtalyan üretici Ducati ile beraber bir efsaneye imza attı. Ducati Diavel 1260 Lamborghini.

Ducati ve Lamborghini (İkisi de Volkswagen Grubu üreticileri) arasındaki işbirliğinin sonucu olarak karşımıza çıkan Diavel 1260 Lamborghini, birçok detay ile sunuldu. İlk hibrit Lamborghini modeli olan Lamborghini Sian’dan eşsiz parçaları üzerinde bulunduruyor.

Ducati tasarımcıları, bu eşsiz motosikleti tasarlarken neredeyse her yerde karbon fiber parçalar kullandılar. Lamborghini Sian’a özgü Verde Gea rengi ile renklenen model, jant tasarımından şasi tasarımına kadar Sian’a benzetilmeye çalışılmış.

Ducati Diavel 1260 Lamborghini teknik özellikleri

Motosikletin performans verilerine göz atacak olursak, 1.262 cc V4 motorundan güç alan Diavel 1260 Lamborghini, 162 beygir güç ve 129 Nm tork üretiyor. Bir spor otomobilden farksız olan bu motosiklet, Ohlins süspansiyon sistemi ve Brembo frenleri ile gücünü kontrol ediyor.

Aralık ayından itibaren siparişleri alınacak olan modelden sadece 630 adet üretilecek. Hatırlarsanız hibrit Lamborghini Sian da sadece 63 adet üretilmişti. Diavel 1260 Lamborghini modeline sahip olmak isteyenlerin ödemeleri gereken para ise 250.000 TL + vergiler olarak hesaplanabilir.

[smartslider3 slider=”18″]

Galeriyi görüntüleyemiyorsanız buradan normal moda geçin.

Ducati motosikletleri neden çok pahalı?

Exit mobile version