Site icon Dijital Tekerlek

Ducati, 2020 MotoGP Motosikletini Tanıttı

Ducati, 2020 MotoGP Motosikletini Tanıttı 2

Ducati, daha önce açıklamış olduğu 2020 MotoGP motosikletini hazırlamış olduğu lansman ile basına tanıttı.

Ducati, 2020 MotoGP sezonu öncesinde yeni motosikletini ve renk düzenini tanıtan ilk takım oldu. Yeni sezon yarışında kullanılacak olan Ducati GP20 MotoGP motosikleti, bugün Bologna’daki etkinlikte görücüye çıkmış oldu. Geçen sezonunun ikinci yarısında Ducati’nin yeni bir marka ile anlaşılacağı bu yönde de eski markasıyla feshi sözleşmesi imzalayacağı konuşuluyordu. Ducati için bu anlaşmanın maddi anlamda sıkıntı yaratacağı düşünüldüğünden yeni sezonda da aynı markanın yeni modeli ile yarışlara katılacağı açıklandı. Ducatti en az bir sezon daha Anrea Dovizioso ve Petrucci ikilisiyle devam edeceğini açıkladı.

Geçtiğimiz sezon Honda motorsiklet üreticileri konusunda şampiyonluk elde etti. Yamaha bir yarış daha az kazanmasına rağmen 3 puan farkla birlikte Ducati’yi geçerek ikinci olmayı başarmıştı.

Motor Tasarımı ve Komuyou Açıklaması

Ducati motosikletinin koyu kırmızı renk düzeninde bir değişiklik görülmese de geçen sezonunun ikinci yarısında motosikletten kaldırarak yeni tasarıma gidilen Mission Winnow logoları bir kez daha motosiklete yerleştirildi.

Dünya basını önünde yapılan harika bir lansman ile tanıtılan yeni MotoGP20 de takım patronu Gigi Dall’lgna, “Sürücü kadrosu açısından bir değişiklik yapmadık ve dürüst olmam gerekirse bundan çok mutluyum. Geçen senenin ilk yarısı gerçekten iyiydi ve geçen sene başardıklarımızın üstüne katma şansımız var. Bu açıdan hedef tam olarak son iki sezonun aynısı yani dünya şampiyonluğu için mücadele etmek ve mümkünse sonunda dünya şampiyonu olmak. Bu kolay bir hedef değil çünkü her zaman olduğu gibi en iyi sonuç için mücadele edebilecek bir çok sürücü var. Tabii ki, en önemli rakibimiz Marquez ve Honda olacak ancak geçen sezonun ikinci yarısında çok fazla sürücü performansını iyileştirmişti. Bu yüzden 2020 şampiyonasının çok zor geçmesini, 2019’dan da zorlu olmasını bekliyorum.” açıklamasında bulundu.

MotoGP’nin yeni sezon testleri 7-9 Şubat tarihlerinde Malezya’da başlayacak. 2. Test süresi ise 22-24 Şubat tarihlerinde Katar’daki 3 günlük test seansı ile MotoGP’nin test aşaması bitecek.

Exit mobile version