Site icon Dijital Tekerlek

DS elektrikli otomobil konusunda büyük bir adım attı

Dünya çapındaki bir çok otomobil üreticisi teker teker elektrikli otomobiller konusunda somut adımlar attı ya da atmaya başlıyor. Elektrikli otomobiller için girişimde bulunan son firma ise Fransız otomobil üreticisi DS oldu.

DS, elektrikli otomobil ile sınırlı kalacak

DS, 2024 yılından itibaren içten yanmalı motorlu arabalar üretmeyi bırakacağını açıkladı. Belirtilen tarihten itibaren, şirketin piyasaya sürdüğü her yeni araba, tamamen elektrikli bir aktarma organına sahip olacak.

Duyuru, DS İngiltere Genel Müdürü Jules Tilstone tarafından sosyal medyada yapıldı. Ana şirket Stellantis‘in, grubun tüm segmentlerin ortalama %11,4’lük bir marjla kârda olduğunu açıklandı. Bunun yanı sıra elektrikli otomobil duyurusu da yapılmış oldu.

Tilstone yapmış olduğu açıklamasında, “Otomotiv endüstrisi için çalkantılı bir zaman oldu, ancak Stellantis ekiplerinin böyle harika bir sonuç elde etmek için bir araya geldiğini görmek harika. Ayrıca, 2024’ten itibaren DS’nin tüm yeni modellerinin yalnızca tam elektrikli olarak piyasaya sürüleceğini duyurduk.” ifadelerini kullandı.

Firma başlangıçta 2025 yılından itibaren sadece elektrikliye geçeceğini duyururken, Vauxhall-Opel dahil olmak üzere Stellantis’e ait diğer markalar 2028’den itibaren geçiş yapmaya başlayacak. Böylelikle Fransız şirket DS, elektrikli otomobillere geçiş yapan ilk Stellantis markası olmuş olacak.

Şu anda DS’nin satışta olan sadece bir elektrikli arabası var; DS 3 Crossback E-Tense. Ancak DS’nin DS 4 hatchback ve DS 9 sedan gibi daha yeni otomobilleri yalnızca benzinli, dizel veya plug-in hibrit güç aktarma organları ile birlikte sunuluyor.

DS’nin şu anki içten yanmalı motorlu arabaları üretimden kalktığında, bunlar ya iptal edilecek ya da Stellantis grubunun binek araçlara yönelik üç yeni yalnızca elektrikli STLA platformuna dayalı elektrikli araçlarla değiştirilecek.

Stellantis’e bağlı markaların çoğu DS ile aynı programı izleyecek. Fiat 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olacak, Dodge ise 2024 yılına kadar elektrikli bir “eMuscle” otomobil piyasaya süreceğini geçtiğimiz günlerde doğruladı. Ayrıca Vauxhall-Opel 2028 yılına kadar tamamen elektrikli olmayı hedefliyor.

Önümüzdeki 24 ay içinde ise Stellantis, 11 adet elektrikli araç ve 10 plug-in hibrit araç piyasaya sürmeyi planlayarak hızlandırılmış bir EV stratejisiyle birlikte ilerliyor.

“Tesla Megapack Pilleri test halindeyken alev aldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version