Site icon Dijital Tekerlek

DS 3 Crossback E-Tense daha verimli bir hale geliyor

DS 3 Crossback E-Tense daha verimli bir hale geliyor 2

DS 3 Crossback E-Tense yeni yardımcı donanımları ile menzilini 20 kilometre uzatabiliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

DS, model üzerinde yaptığı değişiklikler ile modelin daha az enerji tüketen aksesuarlar ile donatıyor. Bu sayede azalan güç tüketimi ile modelin maksimum menzili 20 kilometre kadar arttırılıyor. Yani model totalde 341 kilometre menzili kullanıcısına sunabiliyor.

Yükseltmeler

Modelde ısıtma elemanı yerine havayı sıkıştırarak kabini ısıtan yeni bir ısı pompası bizleri bekliyor. Bununla birlikte enerji tasarrufu için kabin içerisinde; havayı anlık olarak izleyip havalandırma sistemi devreden çıkaran yeni bir nem sensörü de bulunuyor.

Elektrikli model enerji tüketimini arttıran yeni bir dişli oranına sahipti. Fakat modelde bulunan elektrikli motor genel anlamda, otoyol hızlarında olduğu kadar hızlı dönmeye ihtiyaç duymuyor. Bu sayede model daha az enerji kullanarak verimli bir sürüşü kullanıcılara sunabiliyor.

Lastik tarafına baktığımız vakit, itme kuvvetini iletebilen yeni enerji tasarruflu lastikler bizleri bekliyor. Bu lastikler Continental tarafından tedarik edilirken, enerji verimliliği açısından A sınıfına sahip.

DS 3 Crossback E-Tense teknik özellikleri

Modelin motor tarafında 134 beygirlik elektrikli bir motor bizleri bekliyor. Bununla birlikte model gücünü 50kWh değerindeki pil paketlerinden alıyor. Bu kombinasyon ile dişli oranları uzayan modelin, 0-100 km/s hızlanma süresi 8,7 saniye yerine biraz daha yüksek olabilir.

Son olarak DS 3 Crossback E-Tense modelinin platform tarafında Peugeot e-208 Supermini ve e-2008 crossover modellerinde gördüğümüz EMP1 platformu bizleri bekliyor.

“Yeni amiral gemisi: Genesis G90”

Exit mobile version