Site icon Dijital Tekerlek

Donkervoort D8 GTO Individual Serisi 429 beygire ulaştı!

Hollandalı şirket Donkervoort tarafından geliştirilen açık tekerlekli spor otomobil olan D8 GTO Individual Serisi, 429 beygirlik versiyona kavuştu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Donkervoort, yalnızca paletli varyantların geliştirilmeye devam edileceğini ima etmişti. Fakat D8 GTO modeli için geliştirilen Individual Serisi hariç. Bununla birlikte marka kullanıcılarına sunduğu kişiselleştirme seçenekleri ile birlikte varyantın ismini “Individual” olarak belirliyor.

Donkervoort D8 GTO Individual Serisi teknik özellikleri

Standart D8 GTO modelinde, Audi tarafından geliştirilen 2.5 litrelik turbo şarjlı beş silindirli motor yer alıyor. Bununla birlikte Alman tuning uzmanı ABT Sportsline tarafından geliştirilen bu motor ile birlikte model 429 beygire ulaşabiliyor. Individual Serisinin 429 beygire ulaşmasını sağlayan en önemli geliştirmeler ise şu şekilde; yeni yakıt enjektörleri, gelişmiş soğutma sistemi ve özel olarak yapılan ECU ayarları.

Model ile ilgili olarak herhangi bir performans süresi henüz paylaşılmadı. Fakat mevcut 415 beygirlik D8 GTO-JD70 modelinin 0-100 km/s değerinin 2.6 saniye olduğunu düşünürsek; modelin bu süreden daha kısa bir sürede 100 km/s hıza ulaşabilmesi beklenmekte.

İdari direktör Denis Donkervoort; “Audi Sport bile 2,5 litrelik motorun bu versiyonundan bu kadar performans elde edemedi” açıklamasında bulundu. Bununla birlikte belirtmek gerekir ki; bu motora sahip olan yeni nesil Audi RS3 modeli 395 beygir gücünde.

Model fren sistemi tarafından Tarox dalga biçimli fren diskleri ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte modelde palet kullanımı için Bosh Kilitleme Önleyici Sistemi opsiyonel olarak sunuluyor. Ayrıca model sahip olduğu gücü altı vitesli sıralı şanzıman aracılığıyla yola aktarabiliyor.

Detaylar

Firma, Individual Serisini, JD70 varyantı ile kıyasladığı vakit; Spa-Francorchamps pistini 1.4 saniye daha hızlı turlayabildiğini belirtti. Bununla birlikte güçlü varyantın JD70’e göre 11 km/s daha hızlı olduğu da dikkat çeken noktalar arasında.

Modelin yeni varyantında daha temiz bir görünüm elde etmek adına tasarım değişiklikleri oldukça ince işçiliğe sahip. Bununla birlikte modelin burun-konisi kanatları, hava delikleri ve havalandırmalar kaldırılmış ve markanın logosu burundan ızgaraya taşınmış vaziyette.

Şirket, otomobil için oldukça farklı kombinasyonlar yapabiliyor. Bununla birlikte tasarım tarafında, koltuklara kadar kullanıcıların istedikleri renkler kullanılabiliyor. Hatta kullanıcıların renk paleti dışında bir renk seçme şansları dahi mevcut.

Son olarak Donkervoort D8 GTO Individual Serisi, 162.900 Euro başlangıç fiyat etiketine sahip. Fakat bu fiyatın seçilecek opsiyonlar ile birlikte artması da mümkün.

“1953 Jaguar C-Type, 68 yıl aradan sonra yeniden üretildi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version