Site icon Dijital Tekerlek

Dodge Charger Daytona SRT konsepti Hellcat varyantlarının geleceğine ışık tutuyor

Dodge Charger Daytona SRT konsepti elektriğin gücü ve Amerikan konseptini birleştiriyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Egzoz sistemine sahip olan Dodge Charger Daytona Concept EV resmi olarak duyuruldu. Bununla birlikte tam elektrikli konsept otomobilin Hellcat’ten daha hızlı olduğunu söylemek gerekiyor.

Dodge Charger Daytona SRT tasarımı

Klasik Charger modelinden esintilere sahip olan konsept otomobil, sahip olduğu geniş yüzü ve düz kaputu ile beraber oldukça bütün bir duruşa sahip. Bununla birlikte elektrikli modelin kapılarına baktığımızda klasik Charger etkisi kolaylıkla fark edilebiliyor. Sahip olduğu far tasarımıyla restomod otomobilleri anımsatan otomobil, üçgen şekilli rozeti ile standart Dodge modellerden ayırt edilebiliyor. Ayrıca Dodge araçlarında 60’lar ve 70’ler boyunca kullanılan Fratzog rozetininde otomobilde yer alıyor olması oldukça hoş olan bir başka detay.

İç yaşam alanı

İç yaşam alanında da sportif detaylar kullanılmaya devam ediyor. Bununla birlikte otomobilde 12.3″ boyutunda dokunmatik ekran ile 16″ boyutunda dijital gösterge paneli bizleri bekleniyor. Otomobilde kullanılan head-up display ise 8″ boyutunda. Kokpiti saran aydınlatmalı doku ile oldukça fütüristik bir tasarım dili bizleri bekliyor.

Otomobilin bütün kontrolleri tamamen dokunmatik araçlar vasıtasıyla yapılmıyor. Orta ekranın hemen altında bulunan dokunsal tuşlar ile klima ayarları yapılabiliyor. SRT direksiyon simidi sayesinde de radyo işlevleri kolaylıkla kontrol edilebiliyor.

Fratzonic Chambered Exhaust

Yapay V8 sesi deneyimini elektrikli bir otomobilde yaşamak herkes için oldukça farklı bir tecrübe olabilir. Dodge konsept otomobiliyle tam olarak bu deneyimi yaşatmaya hazır. Otomobil sahip olduğu ses sistemi aracılığıyla 126 dB yüksekliğinde ses üretebiliyor. Bu değerin Hellcat V8 modelinden daha yüksek olduğunu söylemek gerekiyor.

“Yeni Smart Brabus #1 sosyal medyada yayınlandı!”

Exit mobile version