Site icon Dijital Tekerlek

Dikkat! 81 İle Yeni Kış Genelgesi Geldi!

Dikkat! 81 İle Yeni Kış Genelgesi Geldi! 1

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Kış Genelgesi, 81 ilin valilerine gönderildi. Yayınlanan genelgeye uymayanlara ceza kesileceği de belirlendi. Peki, Kış Genelgesi Nedir? Kış Lastiği Uygulamasına Ne Zaman Geçilecek? Aklınıza takılan tüm sorularınızın cevabını aşağıda yer alan yazıda bulabilirsiniz. Okumaya devam edin.

Kış Genelgesi Nedir?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile kış aylarında trafikte alınacak tedbirler ile ilgili valiliklere gönderilen belgelere, Kış Genelgesi adı verilir.

Kış genelgesi, trafik birimlerince kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunan araçlarda kış lastiği denetimlerine önem verilecektir. Bu zorunluluğa uymayan kişiler konusunda da idari para cezası kesilecektir.

Tespit edilen araçların lastiklerinin uygun hale getirilebilmesi için en yakın yerleşim birimine götürmelerine izin verilecektir. Kış şartlarında yoğunlaşan trafik ve tıkanmaların önüne geçebilmek için kişiler toplu taşıma araçlarına yönlendirilecektir.

İçişleri Bakanlığı tarafından, yayınlanan “Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri” isimli genelge, 81 ilin valilikleri ile Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına gönderildi.

Genelgede;

Kış mevsimindeki aşırı yağmur, sis, kar, tipi, buzlanma gibi nedenlerden ötürü sürücülerin görüş mesafesi azalmakta, taşıtların, fren ve durma mesafesi artmaktadır. Bundan ötürü trafik güvenliği olumsuz yönde etkilenmekte ve gereken tedbirler alınmalıdır.

Bu nedenle, illerde vali, ilçelerde kaymakamların başkanlığında trafikle ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlenecektir. Toplantılarda, kurum ve kuruluşlar arasında iş bölümü yapılacak, kış süresince alınması gereken tedbirler konusunda görüşmeler sağlanacaktır.

Kış Lastiği Uygulaması

Şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımak için kullanılan araçlarda 1 Aralık 2019 ile 1 Nisan 2020 tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğuna uyulup uyulmadığı belirlenecektir.

Kış lastiği kullanma zorunluluğu olan araçlarda bu zorunluluğa uymadığı tespit edilen araç sahipleri hakkında idari para cezası kesilecektir. Aynı zamanda bu araçların lastiklerinin uygun hale gelmesi için en yakın yerleşim birimine kadar götürülmeleriyle alakalı bir belge düzenlenecek ve buna izin verilecektir.

Kış lastiği uygulamasına uyum sağlamayan kişiler ceza yedikleri gibi kış aylarının zorlu günlerinde kendi canlarını da tehlikeye atacaktır.

Sizin de bu konu ile ilgili eklemek istedikleriniz var ise, lütfen yorum kısmında bizlere belirtin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tofaş Yeni Ödüllere Layık Görüldü!

Exit mobile version