Site icon Dijital Tekerlek

DFSK Seres 3 modeli Türkiye’de satışa sunulacak

DFSK Seres 3

Çin’in en büyük üçüncü otomobil üreticisi olan DFSK Motors’un C-SUV segmenti içerisinde yer alan ilk elektrikli SUV modeli Seres 3 ülkemizde satışa sunulmaya hazırlanıyor. Detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

DFSK Seres 3 modelinin ana hedefi üstün donanım seviyesiyle birlikte elektrikli sürüş ayrıcalığını zirveye taşımak. Ayrıca bu hedefi gerçekleştirirken fiyat konusunda da iddiasını sürdürebilmek. Seres 3 modelinin ülkemize geliş tarihi konusundaki planlar ise şu şekilde; 2016’dan beri marka Türkiye’deki tek temsilcisi olan Şahsuvaroğlu Otomotiv distribütörlüğünde. Bu sayede Şahsuvaroğlu Otomotiv distribütörlüğü aracılığıyla; bu yılın ilk çeyreğinde sipariş defterini açıp Türkiye serüvenine planlanmakta. Markanın Türkiye genelinde 20 noktada satış ve 43 noktada servis ağı bulunuyor.

DFSK Seres 3 teknik özellikleri

İki farklı donanımda üretilen model ülkemize üstün olan donanım paketiyle gelmekte. Bu sayede model 120 kW (161 beygir) güce, 300 Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte modelin 0’dan 100 km/s hıza 8,9 saniyede çıkabiliyor. Ayrıca model önden çekişli elektrikli motor mevcut ve maksimum hızı ise 155 km/s. Bununla beraber 52 kWh değerine sahip lityum bataryası ile birlikte model 300 kilometre menzile kadar ulaşabilmekte. Elektrik tüketimi ise 100 kilometre’ de 18kWh. Ayrıca hızlı şarj ile bu batarya 50 dakika da %20 den %80 seviyesine ulaşabilmekte. Tam dolum süresi ise 8 saat.

Model sürüş teknolojileri konusunda da oldukça başarılı görünmekte. Özellikle şerit takip sistemi, akıllı çarpışma önleme sistemi, elektronik stabilite kontrol sistemi, fren asistanı, çekiş kontrol sistemi, yokuş iniş ve kalkış sistemleri, anti patinaj, radar destekli fren sistemi gibi sürüşe yardım teknolojileri göze çarpıyor. Ayrıca iç donanım tarafına da göz atarsak sürücü ve yolcu koltuk ısıtma, Panoramik Sunroof, GPS/Navigasyon, 360 derece panoramik park yardım sistemi modeli oldukça dolu bir hale getirmekte.

DFSK Seres 3 teknik özelliklerin listesi

Son olarak modelin C-SUV segmenti içerisinde 440.000 TL’den başlayan fiyatı ile iddialı olduğunu söylemeliyiz. Ayrıca modelin Avrupa standartlarına da uygun olduğunu belirtmek gerek.

“Elektrikli araba motorları nasıl çalışır?” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version