Site icon Dijital Tekerlek

Devrim Niteliğinde Girişim: bizero!

Devrim Niteliğinde Girişim: bizero! 4

Bundan yaklaşık 2 sene önce Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenim gören 4 öğrenci, emsali Çin’de görülen Ofo ve Mobike gibi girişimci firmaların yapmış olduğu uygulamayı Türkiye’de uygulamak neden mümkün olmasın dediler ve dev gibi bir proje oluşturdular(Bizero).

Bizero’nun amacı ne?

İstanbul’un yoğun trafiğini daha aza indirmek ve en önemlisi karbon ayak izini azaltmak, projenin temel amacı. Firma bisiklet kiralama istasyonları kurarak projeyi yapmayı amaçladı ve ulaştılar da. İBB ve Sağlık Bakanlığı tarafından da desteklenen Bizero, bisikletlerini çok uygun fiyata kiralıyor. 35 sanal istasyon, 7 şarj alanıyla İstanbul’un bazı bölgelerinde bulunan bisikletler, yoğun talepten dolayı sayılarını arttırmak istiyorlar 🙂. 

bizero

Nasıl kiralayabiliriz?

‘İstanbul ve Münih’te nerede olursan ol istasyona gitmeden günlük/haftalık/aylık kiralamalar olmak üzere ayağınıza getiriyoruz’ dediler ve yaptılar 👏

İlk olarak Bizero’ya üye oluyorsunuz. Ardından kart bilgilerinizi ekliyorsunuz ve QR kodu okutarak bisikletinizi kolayca kiralayabiliyorsunuz. İşiniz bitince istasyona getirip kilitliyorsunuz ve bisiklet hikayelerinizi Instagram’da paylaşmaya başlıyorsunuz 🤗. 

Kira ücretine gelecek olursak, diyeceklerimiz sizi şaşırtabilir 🧐. Depozitosuz, o’suz bu’suz ödeyeceğiniz günlük kira ücreti sadece 3TL 😯. Ayrıca bisikletleri sadece 8:00 ile 22:00 saatleri arasında kiralayabiliyorsunuz. 

Kendi websitesi bulunan Bizero’nun ayrıca Google Play ve App Store’da uygulama olarak yer almaktadır.

Dijitaltekerlek ailesi olarak kiralayacağınız bisikletlerle keyifli dakikalar geçirmenizi temenni ederiz. İyi okumalar 😊…

Dijital Tekerlek | Instagram

Kaynak

Exit mobile version