Site icon Dijital Tekerlek

DEV DÖNÜŞÜM TOYOTA SUPRA’DAN GELİYOR

toyota-supra-dijitaltekerlek

Toyota Supra

Çöldeki bir vaha gibi Japonya otomobil devinin yaşayan efsanesi Toyota Supra, kullanıcılarını ve takipçilerini sevindirecek yeni bir dönüşüme giriyor.

BMW işbirliği ile geliştirilen model, daha çok spor otomobilleri kullanan ve takip eden kitleyi ilgilendiriyor. Tasarım ve performansıyla evin reisi olan bir babayı andıran ve agresif bir görünüme sahip olan Supra, bu haliyle çok can yakacağa benziyor. Ancak insan eli değen her bir yapıtta olduğu gibi bu aracımızda da bazı eksiklikler yok değil. Özellikle manuel araç kullanmayı seven kullanıcıları kızdıracak olan bu eksiklik, aracın yapımında kullanılan 8-ileri ZF şanzımandan kaynaklanıyor. Her ne kadar 8-ileri ZF şanzıman, manuel şanzımana göre kullanışlı ve daha hızlı olsa da spor araba eleştirmenleri, yıllardan beri manuel şanzımanın spor arabalarla gelmesinin bir gelenek olduğunu savunuyorlar. Bu geleneği bozmak istemeyen European Auto Sport firması, ZF ile gelen Toyota Supra’yı manuele çevirmek gibi bir çılgınlık yapmayı planlıyor. Yani, dileyen Supra kullanıcısı 12 bin dolar karşılığında aracını manuele çevirerek, manuel spor araç kullanma hayalini gerçekleştirebilecek.

Tekerlekli Haberlerden Her Gün Haberdar Olun

TOYOTA SUPRA’NIN İNCE DETAYLARI…

Ön kısmı arkaya nazaran keskin bir uzunluk ile ayrılan Supra, 2 kişilik oturma kapasitesine sahip. Toyota Supra, değişken bir giriş valfi kaldırma sistemine sahip BMW kaynaklı 3.0 litrelik turbo şarjlı altı sıralı motorla geliyor. Saatte 100 km hıza 4.1 saniyede ulaşan Supra, tam tamına 335 beygir gücünde. Seçilebilir sürüş sistemine sahip olan agresif görünümlü aracımız Michelin imzalı Pilot Super Sport lastiklere sahip. Spor modu çekiş ve denge kontrolünü geri çeviriyor, gaz tepkisini arttırıyor, kaymayı keskinleştiriyor, direksiyona daha fazla ağırlık veriyor, süspansiyonu ayarlıyor ve egzoz sesini arttırıyor. Piyasaya 3.0 ve 3.0 Premium şeklinde iki sınıfta sunulan Supra, alanındaki araçlarla hemen hemen aynı olan bazı standart özelliklere de sahip. Standart Supra, döner bir düğme ile kontrol edilen 6.5 inçlik bir ekrana, Premium model navigasyon, Apple CarPlay, kablosuz telefon şarjı ve JBL 12 hoparlörlü ses sistemi ile 8.8 inçlik dokunmatik ekrana sahip.

Exit mobile version