Site icon Dijital Tekerlek

Destansı BMW M3 Serisinin Yeni Göz Bebeği Görüntülendi

Destansı BMW M3 Serisinin Yeni Göz Bebeği Görüntülendi 2

BMW, M3 serisinin en yeni ve en performanslı modelinin yeni jenerasyonu görücüye çıktı. Ortaya çıkan haberlere göre birkaç M3 Sedan prototipi, Nürburgring pistinde test edilirken görüntülendiği söyleniyor. Automotive Mike adlı casus videolarıyla ünlü YouTube kanalı tarafından paylaşılan video sayesinde yeni M3 Sedan’ın tasarımını kamuflaja rağmen az da olsa görebiliyoruz ve o artık efsaneleşmiş bmw serisi araçlarından alışık olduğumuz sesi duyuyoruz.

 Aldığımız duyumlara göre aracın 4’lü egzoz çıkışlarına, belirgin bir arka difüzöre, geniş ve karbon çamurluklara ve bagaj üstü rüzgarlığı gibi ultra özelliklere sahip olduğunu inceleme sonunda görebiliyoruz. Aracın ön kısmında da fazla hava girişi için oldukça büyük ön ızgaraların olacağını öngörüyoruz. Tabii bu ön ızgaranın büyüklüğü, sizler de hatırlayacaksınız Concept 4 isimli konsept modeldeki kadar büyük olmayacağını düşünüyoruz.

Aracın standart 3 Serisi’nden daha sportif ve öfkeli bu dış görünüm geliştirmelerine ek olarak performans anlamında da daha güzel şeyler olacağını öngörüyoruz. Ön ve arka tekerleklerin içerisinde büyük fren disklerinin yer aldığı duyumlarımız arasındaki diğer bir haber. Duyumlar arasında dikkate değer diğer bir haber ise aracın motorunun da çift turbolu sıralı 6 silindirli 3.0 litrelik ünite olması bekleniyor. Bu motor X3 M ve X4 M adlı performanslı Crossover’larda da görev yapıyor. Motorun beygir gücünün yaklaşık 500 beygir gibi çok güçlü olacağı da söylemler arasında.

Aracın şanzımanı için aldığımız duyumlar ise 8 ileri çift kavramalı otomatik bir şanzıman olacağını gösteriyor. Tahminlere göre standart olarak arkadan itişli olan araçta xDrive adlı 4 tekerden çekiş sistemi ise bir opsiyon olarak karşımıza çıkacağını düşünüyoruz. Yeni M3 Sedan’ın en iyi ve en dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri de seçenek olarak 6 ileri manuel şanzımanın da sunulacak olması. “Hepinizin merak ettiği soruya gelecek olursak “aracın resmi tanıtımının 2020 yılı içerisinde gerçekleşeceği ve 2020’nin sonlarında da satışına başlanacağı düşünülüyor.

Görsel Kaynaklar 1

Exit mobile version