Site icon Dijital Tekerlek

Dayanıklı 4×4 SUV: Mazda CX-50 tanıtıldı!

Mazda ilerleyen yıllarda piyasaya sunacağı beş yeni SUV modellerinin ilki olan Mazda CX-50 modelini tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Özellikle Amerika Birleşik Devletleri pazarı için geliştirilen model 2022 yılından itibaren; Mazda ve Toyota’nın, Alabama’daki ortak fabrikasında üretilecek. Bununla birlikte CX-50 modeli, Japon otomobil üreticisinin önümüzdeki süreç içerisinde tanıtacağı beş yeni SUV modellerinden birisi.

Mazda CX-50 teknik özellikleri

Modelin motor seçenekleri tarafında bizleri; doğal emişli 2.5 litrelik dört silindirli benzinli motor ile turboşarjlı 2.5 litrelik motor bekliyor. Bununla birlikte hem günlük kullanımda hem de arazide daha iyi bir deneyim sunması adına model dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Ayrıca markanın yeni Akıllı Sürüş Seçimi (Mi-Drive) özelliği ile farklı arazi ve koşulların üstesinden gelmek için çeşitli sürüş modları da kullanıcılara sunuluyor.

Şanzıman tarafında her iki motor seçeneği ile de altı vitesli otomatik bir şanzıman kombin edilecek. Bununla birlikte teknik verileri açıklanmayan motorlara ek olarak modelin tam hibrit de dahil olmak üzere elektrikli seçeneklere de sahip olacağı onaylandı. Fakat bu modeller için herhangi bir zaman şimdilik paylaşılmadı.

Mazda CX-50 tasarımı

Teknik tarafta olduğu kadar tasarım tarafında da modelin arazi iddiası gözlerden kaçmıyor. Tasarıma baktığımız vakit geniş bir ön ızgara ve pürüzsüz gövde yüzeyi bizleri bekliyor. Bununla birlikte CX-50 modeli markanın diğer SUV modellerine göre daha çevik bir tasarıma sahip. Modelde yer alan panoramik sunroof detayı da oldukça güzel haber.

Ön tarafa baktığımızda plastik gövde kaplamasıyla bütünleştirilen derin havalandırma delikleri dikkatlerden kaçmıyor. Bununla birlikte modelin çevresini saran korumalıkları da oldukça güzel görünüyor. Ayrıca mat siyah kaput detayının da gözlerden kaçmadığını belirtmek gerekiyor.

Orta noktaya yerleştirilen geniş bilgi-eğlence ekranı ile sürücü odaklı bir iç yaşam alanı bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin iç tasarımı oldukça basit ama bir o kadarda şık bir görünüme sahip.

“Makyajlı 2022 BMW 8 Serisi Gran Coupe görüntülendi”

Exit mobile version