Site icon Dijital Tekerlek

Damon Motorcycle’dan Yeni Elektrikli Motosiklet: Damon Hypersport

Damon Motorcycle’dan Yeni Elektrikli Motosiklet: Damon Hypersport 3

Kanada merkezli olan ve elektrikli motosiklet üretimi yapan Damon Motorcycles şirketi, CES 2020 adlı etkinlikte Hypersport ismini verdiği yeni elektrikli motosikletinin teknik özelliklerini açıkladı. Teknik özelliklere bir göz attığımızda söz konusu motor dikkatleri oldukça üzerinde tutacak gibi görünüyor.

Dış tasarımıyla oldukça göz alıcı olan bu yeni motor, 150 kW’lık bir güç üreten elektrikli motordan güç almaktadır. Maksimum hızı 322 Km/s olan bu motor sıfırdan yüze 3 saniyede ulaşabilme özelliğine de sahip. Hypersport’u şehir içinde kullandığınız takdirde sizlere 480 Km menzil sunarken hem şehir içi hem şehir dışı kullanımlarınızda ise 320 Km’lik bir menzil sunmaktadır.

Bu üst seviye menzili yakalayabilmek için firma motor üzerinde 20 kWh sıvı soğutmalı bataryayı tercih etmiştir. Diğer ünlü motor üreticileri ile kıyasladığımız zaman görmekteyiz ki diğer motorlara göre daha büyük bir batarya kullanılmıştır. Bu bataryayı ise seviye iki şarj cihazıyla birlikte üç saatlik bir zamanda tam doluma ulaştırabilirsiniz. Bu yeni elektrikli motorda güvenlik kavramı oldukça önemsenmiştir. Motorun içerisinde bulunan sensörler ve radarlar sayesinde hareketli ve hareketsiz olan cisimleri algılayarak ışıklı ve titreşimli olarak sürücüsünü herhangi bir tehlikeye karşı uyarmaktadır. Standart versiyon Hypersport 24,995 dolarla satışa sunulacakken bir üst modeli olan Hypersport Premier ise 40,000 dolardan alıcısına ulaşacak.

Exit mobile version