Site icon Dijital Tekerlek

DAIMLER’den Sürücüsüz Araç Teknolojisinde Dev Adım

DAIMLER’den Sürücüsüz Araç Teknolojisinde Dev Adım 2

Günümüzde sürücüsüz araç teknolojileri her ne kadar yolun başında gibi görünse de otomotiv devleri bu konuda oldukça çaba sarf etmekte ve Daimler gibi birçoğu konu ile ilgili yazılım mühendislik firmaları ile beraber çalışmakta.

Daimler’in ortaklığında bulunduğu proje için otomatikleştirilmiş kamyon testleri Virginia’da yapılmakta. Testler mühendisler eşliğinde yapılmakta. Firmanın kamyonları Torc Robotics adlı robotik üzerine girişim yapan bir firma ile beraber geliştirildi. Torc Robotics işin sürücüsüz sürüş yazılımı kısmından sorumlu. Açıklamalara göre kamyonlar,  “4. Seviye Sürüş Otomasyonu” diye Otomotiv Mühendisleri Topluluğu belirlediği bir otomasyon ile gelecek.

Dijital Tekerlek | Twitter

Martin Daum, Daimler AG yönetim kurulu üyesi, Seviye 4 olarak nitelendirilen kamyonların ekonomik ve güvenlik açıdan oldukça büyük bir adım olduğunu ifade etti.

CES 2019’da Daimler Trucks tarafından 4. Seviye otomasyon için 570.000.000 $ yatırım planı duyurulmuştu. Bu yatırımın meyvesi ise Autonomous Technology Group’un kurulmasında önemli pay oynadı. Grup, Torc Robotics’in üst kuruluşu konumunda.

Firmanın Amerika CEO’su,Torc ile beraber yapılan 4. Seviye araç mühendisliğinin gelecekte büyük kazanımlar sağlayacağını belirtirken, Amerikan yollarının teknolojisinin gelişimi için oldukça önemli bir yer olacağını da ekledi.

Daimler’in hali hazırda kullandığı seviye ise 2. Seviye. Bu seviyede ise araçta bir sürücünün olması şart. Güncellemeler ile beraber direksiyon kontrolü yeteneği gelecek iken 2020’de ise daha geniş kapsamda kullanıma sunulacak.

Exit mobile version