Site icon Dijital Tekerlek

Daihatsu, Tokyo Sahnelerinde Olacak!

Daihatsu, Tokyo Sahnelerinde Olacak! 5

24 Ekim’de başlayacak Tokyo Otomobil Fuarı’nın otomobil üreticilerinden birisi olacak Daihatsu, bu yılda da belirlediği standartlar çerçevesinde organizasyonda yer alacak.

Tokyo Otomobil Fuarı’na sadece sayılı günler kalırken katılacak eksik firmaların teker teker yerlerini aldıklarını görüyoruz. Suzuki ve Nissan gibi Japon devlerinin ardından fuarın en renkli isimlerinden birisi olacak olan Daihatsu da kartlarını göstermeye başladı.

Geçtiğimiz yıllarda fantastik projelerle akıllara kazınsa da Japonya merkezli üreticinin bu yılki modelleri de aynı çizgilerde devam ediyor. Daihatsu birbirinden farklı sınıflarda yer alacak dört konseptle fuara katılım sağlayacağını duyurdu. Meraklılarının ilgisi Japon üreticinin üzerinde.

Daihatsu’nun Fuarda Sergileyeceği Konsept Araçları
Firmanın resmi kaynaklarından yapılan açıklamlarla modellerin isimleri de netleşti. Açıklamalara baktığımızda WakuWaku, TsumuTsumu, WaiWai ve Icolco gibi çok da görmeye alışık olmadığımız isim tercihlerinin yapılması yine de ilgililerinin meraklarını topladı.

İsim tercihlerinde ilk olarak dikkatimizi WakuWaku çekiyor. Neredeyse 3.400 milimetre uzunluğunda olan model kare formlu yapısı ve pratik işlevselliğiyle kullanışlı otomobillerin büyük olma zorunluluğunun olmadığını gözler önüne seriyor. İç ve dış tasarımıyla kampçıların tercih edeceği bir araca benziyor.

Dijital Tekerlek | Twitter

TsumuTsumu isimli model ise daha çok kargo aracı olarak değerlendirilebilecek ve tavanında drone iniş alanı olan ilginç bir proje. Tasarımı nedeniyle fotoğrafçıların kullanabileceği bir araç gibi geldi bana.
WaiWai ve Icolco isimli modeller ise her iki cepheden dışarıya doğru açılan kapılara sahip. İç karakterleri sebebiyle otonom sürüşe sahip olacak nitelikleri mevcut.

Bu yıl 46.Tokyo Otomobil Fuarı 24 Ekim‘de kapılarını açacak ve tüm detaylar dijitaltekerlek.com ‘da olacak.

Bizi takip etmeye devam edin! 😊

Görsel Kaynak

Exit mobile version