Site icon Dijital Tekerlek

Dacia Manifesto Concept herkesi heyecanlandırmayı başardı!

Elektrikli Dacia Manifesto Concept aracı ile marka yapabileceklerini farklı bir şekilde kullanıcılara sunuyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Konsept model ile açık hava macerasını benimseyen veya benimsemek isteyen kullanıcılara hitap eden Dacia; “Essential but cool” (Temel ama havalı), “Robust and outdoor” (Sağlam ve açık hava) ve “Eco-smart.” (Eko-akıllı) kavramları ile konsept modeli kullanıcılara tanıtıyor.

Dacia Manifesto Concept detayları

Kapısız ve camsız tasarımı ile beraber kompakt bir otomobile benzeyen konsept, %20 oranında geri dönüştürülen plastiklerden üretiliyor. Bununla birlikte marka bu gövde plastiklerine Starkle ismini veriyor. Paneller delikli panoya benzeyen bir yapıya sahipken otomobilin, YouClip isimli sisteminin saklama ve malzeme taşıma alanlarına olan etkisi gözlerden kaçmıyor.

Lastik tarafında konseptin ömrü boyunca dayanacağı ve yedek parça ihtiyacının bulunmadığı iddia edilen lastikler bizleri bekliyor. Bununla birlikte marka çeşitli lastik üreticileri ile iletişimde olduğunu ancak henüz bir karar verilmediğini de belirtiyor.

Güç aktarma organlarına ilişkin herhangi bir detay kamuoyu ile paylaşılmazken; modelin elektrikli motoru ile rakiplerine göre çok daha sessiz olacağını söylemek mümkün.

İç yaşam alanında koltuklar ile uyumlu olan uyku tulumu aracın konseptini tamamlıyor. Aracın direksiyon simidi ve gösterge paneli ise geri dönüştürülen kauçuk ile kaplanıyor. Araçta bulunan ekran suya dayanıklı bir yapıya sahip. Yani kabin dahi basınçlı su ile yıkanabiliyor.

“TEMSA LD SB E modeli IAA Transportation fuarında tanıtıldı”

Exit mobile version