Site icon Dijital Tekerlek

Dacia Bigster modeli ile iddialı geliyor

Dacia Bigster modeli ile iddialı geliyor 7

Dacia, Bigster ismini taşıyan yeni bir konsept otomobili tanıttı. Markanın amacının bu model ile kullanıcıya segment içerisinde daha düşük maliyetli, daha kullanışlı bir araç sunmayı planladıklarını açıkladı. Gelin detaylara birlikte bakalım.

Dacia Bigster, “Dacia markasının gelecekteki figürü“ olarak firmanın modelleri arasında yerini almayı planlıyor. Modelin marka içerisindeki konumu ise Duster modelinin hemen üstü olması bekleniyor. Tasarım tarafında ise keskin köşeler ile gözlerimizin yavaş yavaş alıştığı yeni tasarım dilinde olduğunu görüyoruz. Ayrıca modelin gövde kaplamaları da dikkat çekiyor.

Ön kısım, Dacia markasının gelecekteki modellerde kullanmak istediği Y şeklindeki far tasarımının farklı bir yoruma sahip hali gibi görünüyor.

Dacia Bigster için neler açıklandı ?

Bigster modeli 2025 yılına kadar piyasaya sürülmesi hedeflenen üç yeni Dacia modelinden biri olacak. Modelde “alternatif eneji” ve “hİbrit” motorlarla uyumlu olarak kullanılabileceği doğrulanan bilgiler arasında yer alıyor. Platform tarafında ise Dacia, yeni Sandero hatchback’in temelini oluşturan ve kullanım konusunda çok esnek olan CMF-B platformu üzerine Bigster modelini oturtacak.

Dacia ve Lada ortaklığı                  

Dacia ve Lada markaları Renault Grubu’nun daha geniş strateji değişikliğinin bir parçası olmak, verimliliği arttırmak ve yeni otomobil pazarlarına açılmak adına birlikte çalışacaklar.

Dacia ve Lada markalarının CEO’su Denis Le Vot, “Dacia, akıllı alıcılara her zaman güvenilir, otantik, paranın karşılığını en iyi şekilde sunan bir teklif sunarak Dacia olarak kalacak” dedi. 

“Dacia-Lada iş biriminin oluşturulmasıyla, CMF-B modüler platformunun tamamını kullanacak, verimliliğimizi artıracak ve ürünlerimizin rekabet gücünü, kalitesini ve çekiciliğini daha da artıracağız. Bigster konsept modeli öncülük ederken markaları daha yüksek ülkelere taşımak için ihtiyacımız olan her şeye sahip olacağız. ” cümleleri de kullandığı ifadeler arasında yer alıyor.

Exit mobile version