Site icon Dijital Tekerlek

Cyril Abiteboul Açıklamalarda Bulundu!

Cyril Abiteboul Açıklamalarda Bulundu! 1

Renault Sport F1 takımının patronu Cyril Abiteboul, Formula 1 basınına yaptığı açıklamalarda önemli sözler söyledi.

Formula 1’de uzun yıllardır yarışan Renault Spor F1 takımı, yeni çağ başlangıcı olan 2014 yılından beri ana madde olarak aynı motoru kullanmaya devam ediyor. 2019 sezonunun bitmesiyle beraber 2020 sezonunda çok daha hızlı bir Renault aracı için çalışmalara yüksek hızla devam ediliyor.

Ancak tüm takımlar için ortak bir sorun var. Son 5 yılda motorlar fazlasıyla geliştirildi ama artık yapılan geliştirmeler bu motorlar için fazla geliyor. Bu yüzden de markalar artık istedikleri düzeye çıkmakta zorlanıyorlar.

2021 yılına geldiğimiz zaman Formula 1 için tam anlamıyla yeni bir döneme adım atılmış olacak. Renault patronu Cyril Abiteboul ise yeni çağ hakkında Renault F1 takımının durumu için önemli bilgiler verdi.

Abiteboul, “2021 sezonuna Renault olarak hızlı ve güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz. Tüm takımlar bütçelerini tekrardan yapılandıracaklar. Bu yüzden herkes kısmen de olsa eşit şartlarda sezona başlamış olacak. Bazı parçalar kurallar gereği sabit kalacak bundan dolayı artık bizim ve diğer takımların ‘değiştirebilir’ olan parçaların gelişimine önem vermemiz gerekiyor. 2021 sezonuna geldiğimizde motorları dondurmamamız için önümüzde herhangi bir engel kalmıyor. Renault’a yeni çağ çok iyi gelecek. Formula 1 zorlaşıyor!” dedi. 

Exit mobile version