Site icon Dijital Tekerlek

Cupra ve SEAT’ın yolları ayrılıyor

Cupra ve SEAT'ın yolları ayrılıyor 5

SEAT ve Cupra denildiği vakit akıllara aynı modellerin farklı versiyonlarını üreten iki marka geliyor. Artık bu devir sona eriyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tamamen yeni elektrikli olan konsept modelleri ile son günlerde oldukça popüler olan Cupra ürün gamını SEAT tarafından ayırmak için hazırlanıyor. Bununla birlikte iki İspanyol üreticisi artık farklı ürün yelpazesine sahip olacaklar. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Born, Tavascan ve Urban Lebel modelleri ile geleceğine ışık tutan marka; geleceğini bambaşka modeller ile oluşturmayı hedefliyor.

İngiltere Cupra Patronu Richard Harrison tarafında yöneltilen markaya özel model sorusuna gelen cevap şu şekildeydi;

“Bunun basit cevabı evet. Cupra Formentor’un yalnızca bir Cupra olduğunu görebilirsiniz. Ürünlerin ileriye dönük daha spesifik olmasının markalar arasında bir farklılaşmayı netleştirmeye yardımcı olacağını düşünüyorum.”

“Cupra’nın ne olduğunu netleştirmeye yardımcı oluyor. Markalarımız gelişiyor ve Cupra hala genç bir marka. Kendimizi net bir şekilde ortaya koymak biraz zaman alıyor, ancak Cupra için erken işaretler çok cesaret verici.”

“Born ile ilgili karar, markaların konumlandırılmasına dayanıyordu. Koltuklar daha çok piyasanın değer ucunda, Cupra’s ise kitle [pazar] ve prim arasında. Born’u elektrik teknolojisi vb. ile üretmenin maliyeti için, fiyat konumuna daha doğal oturan ve üretim maliyetleriyle daha uyumlu bir otomobili yeniden tasarlamak mantıklı.” 

 “Ajans modeli için erken kapılar ama açıkçası stratejimizin bir parçası. Şu anda bunu pratikte nasıl hayata geçireceğimiz konusunda perakendecilerimizle görüşme halindeyiz.”

Son olarak SEAT, diğer otomobil üreticilerinden farklı bir nokta olarak mikro mobiliteye doğru genişlemeye devam ediyor. Farklı pazarlarda sunduğu mobiliteyi destekleyen ürünler ile marka; gelecek için yalnızca otomobil üretme hedefine sahip değil.

“Otomobilinizin doktoru olabileceğiniz 10 öneri”

Exit mobile version