Site icon Dijital Tekerlek

Cupra UrbanRebel üretime bir adım daha yaklaştı

Geçtiğimiz yıl Münih otomobil fuarında etkileyici tasarımı ile dikkatleri çeken Cupra UrbanRebel, kompakt kentsel SUV olarak üretilecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geçtiğimiz yıl Münih otomobil fuarına damgasını vuran Cupra UrbanRebel, şehir otomobil otomobili konseptinden şehir içi kompakt SUV haline geliyor. Bununla birlikte otomobilin 2025 yılında üretime girmesi planlanıyor.

Cupra UrbanLebel tasarımı

Otomobilin genel tasarımına baktığımızda konsept otomobilde gördüğümüz sportif duruş devam ediyor. Bununla birlikte otomobilin yüzeyi köşeli detaylar ile şekillenirken; oldukça sportif bir motor kaputu bizleri bekliyor. Bu köşeli detayların ve tasarım çizgilerinin sürtünme katsayısını minimize ederek verimliliği arttırma noktasında oldukça işlevsel olduğunu söylemek mümkün.

Ön profile baktığımızda; ön tekerlek davlumbazından pencere çizgisinin arka köşesine doğru akan daha keskin çizgiler bizleri bekliyor. Bu çizgiler ile beraber otomobil oldukça eğimli ve atletik bir görünüme kavuşuyor. Bununla birlikte arka tarafa kadar uzanan bu detaylar ile beraber arka tarafta tam genişlikte bir stop tasarımı mevcut. Ayrıca büyük Cupra yazısı da bu stopların hemen altına yerleştiriliyor.

Yapılan açıklamalara göre otomobilin halihazırda paylaşılan görselleri, üretim modelinin yaklaşık olarak yüzde 95’ini temsil ediyor. Ancak süreç boyunca otomobil üzerinde muhakkak bazı değişiklikler yapılacaktır.

İç yaşam alanı

Otomobilin iç yaşam alanına baktığımızda büyük orta konsol ve görünmez hava girişlerine sahip fütüristik bir tasarım bizleri bekliyor. Bununla birlikte kabin boydan boya LED ışıklar ile aydınlatılıyor.

Sportif deri koltukları ve bakır renkli metal döşeme parçaları ile tamamlanan tasarım detayları ise, geri dönüştürülen polimerler ve biyolojik bazlı malzemeler içeriyor.

Cupra UrbanLebel teknik özellikleri

Otomobilin batarya kapasitesine ilişkin spesifik herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmazken; otomobilin sahip olacağı batarya ile beraber 430 kilometre seviyesin bir menzile sahip olacağı açıklandı. Bununla birlikte otomobilin bu menzil değerini sunabilmesi için yaklaşık olarak 57kWh kapasitesinde bir bataryaya sahip olması gerekiyor.

Güç çıktısı tarafında 231 beygir güce sahip olacak olan önden motorlu UrbanLebel, 100 km/s hıza yalnızca 6.9 saniye gibi bir sürede ulaşabilecek. Bununla birlikte otomobilin boyutları noktasında 4036 milimetre uzunluğa, 1975 milimetre genişliğe ve 2600 milimetre uzunluğunda bir dingil mesafesine sahip olacak.

“Yeni Cupra Tavascan konsepti 2024 yılında satışa çıkacak”

Exit mobile version