Site icon Dijital Tekerlek

Cupra UrbanRebel konseptinin ön izlemesi yapıldı

Uygun fiyatlı elektrikli otomobil kategorisinde yer alacak olan Cupra UrbanRebel konseptinin ön izlemesi yapıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Münih Motor Show içerisinde gösterilen model ilk etapta şov arabası kullanarak tanıtılıyor. Bununla birlikte modelin 2025 yılında piyasaya giriş seviyesi elektrikli crossover olarak girmesi planlanıyor.

Cupra UrbanRebel tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit; arka tarafta devasa bir arka kanat bizleri bekliyor. Bununla birlikte bu unsurların modelin genel şeklini süslemeye yönelik olduğunu unutmamak gerekiyor. Model, Cupra tasarımcılarının küçük bir araba için tamamen elektrikli olan platformu nasıl kullanacaklarına yönelik en büyük kılavuz olacak. Ayrıca modelin profiline baktığımızda genel olarak kısa bir ön çıkıntı ile birlikte çok düşük ve kısa olan bir motor kaputu çizgisi oldukça derli toplu görünüyor.

Konsept otomobilinin tavan çizgisi oldukça düşük görünüyor. Bununla birlikte bu çizginin kompakt SUV modellerden dahi daha düşük olduğunu belirtmek gerek. Fakat bu farkın alçaltılan süspansiyona bağlı olması da muhtemel. Modelin beş kapılı olduğuna dair herhangi bir detay görünmüyor. Ancak pazar taleplerine bakıldığında üretim modelinin beş kapılı olması bekleniyor.

Teknik özellikleri belli mi?

Model platform tarafında Volkswagen tarafından sağlanan MEB platformuna sahip. Bununla birlikte model 335 ve 429 beygirlik güç çıkışı seçeneklerine sahip. Modelin 429 beygirlik versiyonu ile birlikte 0-100 km/s hızlanma süresi 3.2 saniye seviyesinde. Fakat beklentilerin büyük bir kısmı üretim modelinin bu güç değerlerine sahip olmayacağı yönünde. ID.3 ve Cupra Born modellerinde olduğu gibi; tek elektrik motorunun arka aks üzerine yerleştirilmesi bekleniyor.

Pil tarafında herhangi bir detay henüz tam olarak belli olmasa dahi; marka, gelecekte elektrikli modellerin büyük bir kısmı için farklı hücre teknolojilerinin kullanılması üzerinde çalışıyor. Farklı teknolojiler ile birlikte giriş seviyesi için tahminlere göre yüzde elli oranında daha ucuz olacak olan lityum-demir-fosfat pil teknolojisini kullanması muhtemel. Bu seçenek ile birlikte menzil ve şarj süreleri tarafında sınırlamalar olsa dahi; şehir içi kulanım için oldukça iyi bir deneyimin kullanıcılara sunulması bekleniyor. Farklı olacak pil boyutlarının 193 ila 290 kilometre menzili kullanıcılara sunması planlanıyor.

Son olarak Cupra Patronu Wayne Griffiths model ile ilgili şu cümleleri kullandı;

Öncelikle “şirketin kentsel elektrikli otomobilinin radikal bir yorumu” olarak nitelendirdiği modelin “Yarış, Cupra’nın DNA’sının özünde yer aldığını” vurgulayarak modeli motor sporları konsepti içerisinde ön izlemeyi tercih ettiklerini belirtti. Ayrıca Griffiths  “geleceğin sokak otomobilinin tasarım dili hakkında bir fikir verdiğini ve yaratılmasına ilham vereceğini” cümlesini sözlerine ekledi.

“Şehir içi elektrikli otomobil, yalnızca şirketimiz için değil, aynı zamanda Volkswagen Grubu için de önemli bir stratejik projedir, çünkü amacımız farklı grup markaları için Martorell’de yılda 500.000’den fazla kentsel elektrikli otomobil üretmektir.”

“2021 Kia Sportage modelinin Avrupa versiyonu tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version