Site icon Dijital Tekerlek

CUPRA Leon, Euro NCAP’den 5 yıldızı kaptı

CUPRA Leon, Euro NCAP'den 5 yıldızı kaptı 14

CUPRA Leon modeli katıldığı Euro NCAP güvenlik testlerinden oldukça başarılı bir şekilde geçti. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

CUPRA tarafının Euro NCAP güvenlik testlerinde beş yıldız almayı başaran ikinci model Leon oldu. Bununla birlikte model Formentor SUV modelinin ardından bu başarımı elde etmiş oldu. Euro NCAP, hem içten yanmalı, hem de hibrit versiyonları için; CUPRA Leon modelini Formentor ile aynı dereceyle değerlendiriyor.

SEAT ve CUPRA AR-GE sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Werner başarım ile ilgili olarak şu cümleyi kullandı; “CUPRA sadece performansı değil aynı zamanda maksimum güvenliği de birleştiren araçlar sunmaya devam edecek.”

CUPRA Leon ile önce güvenlik

Model gündelik hayatta yaşamayı daha kolay ve güvenli hale getirirken; testlerin taleplerine cevap vermeye yeni güvenlik teknolojileriyle devam ediyor. Bu sistemlere bakacak olursak bizleri şu özellikler bekliyor; Yarı Otonom Seyahat Asistanı, Acil Durum Sürüş Asistanı, Uzun Far Asistanı ve Çarpışma Öncesi (Pre-Crash) Asistanı yer alıyor. Ön Bölge Asistanı (Front Asist), Şerit Takip Asistanı (LKS), Acil Durum Çağrı Sistemi (e-call) ve ön orta bölümde bulunan merkezi hava yastığı da dahil olmak üzere modelde toplamda yedi hava yastığı entegrasyonu mevcut. Bununla birlikte model pazarda sunulan en güvenli araçlardan birisi olarak dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Son olarak hem içten yanmalı hem de plug-in hibrit versiyonlara sahip olan modelin testlerde ulaştığı değerler şu şekilde; Yetişkin Yolcu korumada yüzde 91, Çocuk Yolcu korumada yüzde 88, Savunmasız Yol Kullanıcısı yüzde 71 ve Güvenlik Asistanı değerlendirmesinde de yüzde 80.

“2022 Volkswagen T-Roc makyajı karşımızda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version