Site icon Dijital Tekerlek

Cupra Formentor modeli Türkiye’ye geldi

2022 Cupra Formentor

SEAT, otomobillerinin sportif ve performans özelliklerini yepyeni bir şekilde ifade ettiği Cupra Formentor Doğuş Otomotiv Güvencesi ile Türkiye’de satışa sunulmakta. Detaylara haberimizde birlikte göz atalım.

SEAT kendi bünyesinden bağımsız olarak yarattığı Cupra markası sportif sürüşü teknoloji ile birleştirerek hayranlarına benzersiz bir deneyim vadetmekte.

Stil ve güç kavramının sofistike bir temsilcisi olan markanın logosu cesareti, korkusuzluğu ve kararlılığı simgelemekte. Bununla birlikte markanın ortaya çıkış felsefesinin altında kalite, sürüş ve performans ilkeleri yatmakta. Bu felsefe otomobilin en ince detaylarında bile kendisini hissettirmekte.

Markanın logosu iç içe geçmiş simetrik “C” harfinden oluşmakta. Aslında bu logo olmaktan ziyade markanın daha çok bir sembol olarak görülmekte. Logo üzerinde yer alan bakır rengi modelin rafine karakterini oldukça güzel yansıtmakta. Markayı betimleyen diğer bir ton da petrol mavisi. Ayrıca model iç tarafta da bu renk detayları ile tasarımı tamamlamakta.

Cupra ülkemize Formentor ile giriş yaptı

Ülkemizde satışa sunulan ilk Cupra modeli Formentor oldu. Model ismini İspanya’nın Mallorca adasındaki sarp kayalıklardan oluşan Formentor burnundan almakta. Bununla birlikte model sadece Cupra markasına özel olarak geliştirilen ilk model.

Cupra Formentor tasarımı

Modelin tasarımına geldiğimiz vakit güçlü ve keskin bir ön tasarım bizleri beklemekte. Ayrıca önde bakır renkli Cupra amblem de ızgaranın ortasında yer almakta. Ön kısmı full LED mercekli ön farlarla modelin çarpıcı görünüşü tamamlamakta. Ayrıca yuvarlak şekilli sis farları modelde farklı bir duruş sergilemekte.

Arka tarafa doğru ise hem şık hem güçlü tasarım dili dinamik LED arka sinyal lambaları devam etmekte.

Cupra markası Formentor dışında ilk şarj edilebilir Cupra modeli olan Cupra Leon ve Cupra Ateca modelinin de satışlarını da ilerleyen süreçte başlatmayı planlamakta. Ayrıca tamamen elektrikli Cupra Born modelinin de Türkiye’de satılması planlar içersinde yer almakta.

Touring yarış serilerinde yıllardır önemli başarılara sahip olan Cupra; dünyanın ilk yüzde yüz elektrikli touring yarış otomobili olan Cupra E-Racer ile yoluna devam etmekte.

Cupra Formentor teknik özellikleri

Model motor seçeneği tarafında; 1.5 TSI 150 beygir DSG versiyona ek olarak 2.0 TSI 310 beygirlik DSG 4Drive ve 1.4 eHybrid (PHEV) satışa sunulmakta.

Serinin 310 beygirlik güç üreten versiyonu modelin DNA’sını en üst düzeyde yansıtmakta.

Modelin 1.4 eHybrid (PHEV) 245 beygir güce sahip. MQB Evo mimarisi üzerine geliştirilen tasarım; sürücüye mümkün olan en kusursuz deneyimi yaşatmakta. Bununla birlikte modelde Adaptif Şasi Kontrolü standart olarak sunulmakta. Ayrıca bu sistem modelin sürüş modların göre amortisörlerin sertliğini ayarlayabilmekte.

4Drive çekiş sistemi ise yol koşullarını gerçek zamanlı olarak analiz ederek ideal çekişi sağlamakta. Bununla birlikte EDS elektronik yardım sistemi sayesinde tork, aracın tekerlekleri arasında arasında kontrol edilebilmekte. Bu sayede model her türlü koşulda en iyi yol tutuşunu hedeflemekte.

Boyutları nasıl ?

Model 4.446 mm uzunluğa, 1.839 mm genişliğe ve 1.520 mm yüksekliğe sahip. Model dingil mesafesinde ise 2.679 mm uzunluğa sahip. Bununla birlikte model bagaj kısmında 450 litreye varan bir bagaj hacmine sahip.

Modelin iç kısmında 10.25″ Dijital gösterge ile ihtiyaç duyulan tüm bilgilere kolaylıkla erişim sağlayabilmekte. Bilgi-eğlence sistemi tarafında ise bizleri 12″ boyutunda bir ekran bizleri beklemekte.

Ses sistemi tarafında ise bizleri 10 hoparlörlü BeatsAudio sistemi bulunmakta.

Renk seçenekleri tarafında ise Mat Petrol Mavisi ve Mat Magnetic Gri gibi özel renklere sahip. Ayrıca model oldukça geniş bir renk yelpazesine sahip.

2021 CUPRA Formentor Fiyat Listesi 

Güvenlik özellikleri tarafında ise ön bölge asistanı, acil durum çağrı sistemi, şerit takip asistanı gibi bir çok sürüş destek sistemine sahip.

Son olarak yüksek performanslı Cupra modelleri İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da 5 farklı satış noktasında satışa sunulmaktı. Modeller Doğuş Oto Maslak, Aceek Tekstilkent, Vosmer İzmir, Doğuş Oto Çankaya ve Doğuş Oto Bursa’daki Seat showroomları içerisinde oluşturulan özel bölümlerde müşterilerin beğenisine sunulmakta.

“Fiat Hey Google özel sürümleri ile sesli asistanı getiriyor”

Exit mobile version