Site icon Dijital Tekerlek

Cumhurbaşkanı Açıkladı..! 2020 MTV Zammı Düşürüldü

Cumhurbaşkanı Açıkladı..! 2020 MTV Zammı Düşürüldü 2

Geçtiğimiz aylarda otomobiller üzerinde yapılan zamlar açıklanmıştı. 2020 yılı MTV artış oranı yüzde 22.58 olarak açıklandığını haber sitemiz üzerinden açıklamıştık. Bu zammın birçok sürücü tarafından şaşkınlıkla karşılandığını yapmış olduğumuz analizler sonucunda görmüştük. Arabalar üzerine kurulan sendikalar tarafından da yapılan itirazlar sonuç vermiş olsa gerek ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı karara göre yapılan zamda 10.58 TL indirime gidilerek yeni zammın yüzde 12 olduğu açıklandı.

Resmi Gazetede Yer Verildi

Resmi Gazete de açıklanan yeni karara göre MTV zammının yüzde 12 olduğunu ve 2020 itibariyle arabalara uygulanacak yeni fiyatlandırmalarda bu zammın dikkate alınarak fiyatlandırma yapılması gerektiği açıklandı.

Resmi Gazete tarafından yayımlanan resmi karar şu şekilde; “2019 yılı için tespit edilen yeniden değerleme oranı, 18 Şubat 1963 tarihli ve 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu’nun 5’nci maddesinde yer alan 1 sayılı tarife, 6’ncı maddesinde yer alan 2 ve 4 sayılı tarifeler ve geçici 8’nci maddesinde yer alan 1/A sayılı tarifede bulunan taşıtlar için, 2020 yılında motorlu taşıtlar vergisi tutarına uygulanmak üzere yüzde 12 belirlenmiştir” açıklaması yapıldı.

Bu karar ile birlikte araçlara uygulanacak yeni fiyatlandırmalar yüzde 12 oranında uygulanacağından birçok araç sürücüsü daha rahat bir nefes almış oldu. Araçlar üzerinde ki yüksek vergiler birçok araç tutkununu mutsuz ederken 2020 sonrasında da bu zamların devam edip etmeyeceğini herkes kara kara düşünüyor.

Exit mobile version