Site icon Dijital Tekerlek

Corona Virüs Sebebiyle Hangi Markalar Üretime Ara Veriyor?

Corona Virüs Sebebiyle Hangi Markalar Üretime Ara Veriyor? 4

Lamborghini Urus

Dünya gündeminde popülerliğini koruyan corona virüsü sebebiyle otomobil üretici ve yan sanayi markaları işlemleri yavaşlatıyor veya durduruyor. Son 3 günde hangi marka nasıl önlem aldı buyrun listeleyelim.

1- Lamborghini

İtalyan lüx otomobil üreticisi Lamborghini, geçtiğimiz Perşembe günü çalışanlarına gönderdiği mailde çalışanlarının corona virüsünden oldukça etkilendiğini ve üretimi 25 Mart’a kadar durdurduklarını açıkladı.

2- Tesla

Tesla geçtiğimiz günlerde Almanya’da kuracağı fabrikası için çalışan 30 ABD vatandaşını ülkesine geri çağırdı. Yapılan açılamaya göre çağrılan 30 kişide virüs gözlenmedi ve tedbir amaçlı çağrıldılar. Bu nedenlerden dolayı fabrikanın inşa süresinin uzamayacağı belirtildi.

3- FCA FORD GM

Bu üç üretici firma da çalışanlarını evlerine göndererek homeofis çalışmaları için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirttiler.

4- Ferrari

Lamborghini’den sonra üretimi durdurma kararı alan Ferrari, 27 Mart’a kadar fabrikalarını kapatacağını duyurdu. F1 sezonunun da ertelenmesiyle ağır darbeler alan Ferrari’nin fabrikayı durdurma süresini uzatması bekleniyor.

5- Brembo

Özellikle premium markalar için fren üreticisi olan Bremo, İtalya’daki 4 üretim tesisini de kapattı. Firma BMW, Mercedes-Benz, Ferrari gibi markalara ürün sağlıyor. 1 hafta sürecek iş durdurma planı önümüzdeki Pazar günü son bulacak.

Exit mobile version