Site icon Dijital Tekerlek

Çöllerin efendisi: 2022 Ford Bronco Raptor!

Ford Performance tarafından geliştirilen 2022 Ford Bronco Raptor, ABD pazarında Mart ayında satışa sunulacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Bronco serisini markanın off-road tecrübesiyle birleştiren Ford, dikkatleri toplamayı başardı. Bununla birlikte model standart Bronco modeli gibi ilk etapta yalnızca ABD pazarında satışa sunulacak. İlerleyen dönemlerde farklı pazarlarda da satışa sunulup sunulmayacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

2022 Ford Bronco Raptor tasarımı

Modelin Ford tarafının ABD’de fabrika stoğunda sunulan en büyük SUV olduğunu belirtmek gerekiyor. Bununla birlikte model 37″ boyutundaki BFGoodrich K02 lastiklere sarılı17″ boyutunda jantlara sahip. Modlein off-road tutkusu gövde koruyucu kiti, çeki demiri, kalın gövde altı plakaları ile destekleniyor. Ayrıca modelin standart modele göre 24 santimetre daha geniş olduğunu belirtmek gerekiyor.

Gündüz sürüş farları, Ford Performance modüler ön tamponu, Raptor Grafik Paketi ve “Code Orange” rengiyle birlikte modelin oldukça bütün bir görünüme sahip olduğunu söylemek mümkün. Bununla birlikte iç yaşam alanına baktığımız vakit bizleri; 12″ boyutundaki dijital gösterge panelleri, özel koltukları, farklı döşeme seçenekleri bekliyor. Ayrıca model ile “High Package” donanım paketi standart olarak kullanıcılara sunuluyor.

2022 Ford Bronco Raptor teknik özellikleri

Modelin teknik detaylarına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak modelin motor tarafında 3.0 litrelik EcoBoost V6 motor bizleri bekliyor. Bu motor ile elde edilen nihai güç ve tork değerleri paylaşılmadı. Ancak bu motorun Explorer ST modelinde 400 beygir güce, 563Nm tork üretebildiği biliniyor. Bununla birlikte bu motorun özel bir ayarla kullanılacağını belirten Ford tarafının söylemlerine göre minimum, 400 beygirlik bir güç çıkışı görmemiz oldukça yüksek ihtimal.

Şanzıman tarafında 10 vitesli otomatik bir şanzıman kullanılıyor. Bununla birlikte model güç, ön ve arkadaki büyük tahrik milleri sayesinde yönlendirilebiliyor. 4×4 çekiş sistemi, yükseltilen bir transfer kutusuna ve daha yüksek kapasiteli bir kavramaya sahip. Ayrıca modelde bulunan Baja modu sayesinde olası gecikmeler önlenebiliyor.

İyi bir off-road deneyimi için iyi bir süspansiyon

Modelin süspansiyon tarafında Ultra4 Racing serisinden alınan üretken süspansiyon sistemi mevcut. Bronco Raptor modelinin ön tarafında 13.0″, arka tarafında ise 14.0″ boyutunda süspansiyon hareketi mevcut. Bununla birlikte model standart Bronco modeline göre yüzde 60 ileri / yüzde 40 geri artışa sahip. B ve C sütunlarından sağlanan ekstra çerçeve desteği ile modelin yüzde 50 daha fazla burulma sertliğine sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Arıca model minimum 33 santimetre yerden yüksek.

Son olarak 2022 Ford Bronco Raptor, 69.995 dolardan başlayan fiyatlar ile kullanıcılara sunulacak. Mart ayında açılacak siparişlerin en geç bu yıl içerisinde bayilere ulaşması bekleniyor.

“Yeni Renault Austral modeli silüetiyle dikkat çekiyor”

Exit mobile version