Site icon Dijital Tekerlek

Citroen Türkiye için satış rakamlarını açıkladı! Citroen C5 Aircross Lider!

Citroen Türkiye için satış rakamlarını açıkladı! Citroen C5 Aircross Lider! 1

2019 yılında belirli başlı rakamlarla satışa sunulmuş olan Citroen Türkiye İçin Satış Rakamlarını Açıkladı! 2020 yılında ürünleri için açıklanan rakamlar dudak uçuklattı.

2019 yılının Mart ayında itibaren Groupe PSA Türkiye vasıtasıyla yeni ekiple çalışma gösteren Citroen Türkiye, bu ekip değişikliğinin getirdiği enerjiyle de satışlarını yansıtmış oldu. Özellikle Citroen C5 Aircross’un elde ettiği rakamlar sevenlerinin dudağını uçuklattı. Kısa süre içerisinde en çok satan araçlar arasında yer alan Citroen C5 Aircross, gerek Türkiye pazarında gerekse Avrupa pazarında kendine yer edindi.

2019 yılında toplamda 12.033 adet satış rakamına ulaşan Citroen C5 Aircross, pazar payını yüzde 2.5 artırdı. Markalar arası sıralamada iki basamak birden yükselen Citroen, 2019 yılında yüzde 16 daralan binek araç pazarına sahipken şuan da bu oranı yüzde 42 oranında artırmayı başararak, diğer markalar arasında başarısını ön plana çıkarmış oldu.

Citroen Türkiye Beklentileri Açıklandı!

2019 yılının Mayıs ayında marka Berlingo aracını piyasaya sunmuş, Eylül ayında da yeni Citroen C5 Aircross SUV modelini piyasaya sunmuştu. Son dört ayda satış rakamları açıklanan Aircross SUV’un, SUV araç kategorisinde altıncı sırada yer edindiğini görüyoruz.

Türkiye Pazarlama Direktörü Selen Alkım tarafından bu konuyla ilgili açıklama yapıldı. Markanın 2020 yılında Türkiye pazarı için beklentilerini aktaran bu açıklamada Selen Alkım: “2020 yılında pazarın 600 bin adetlerde gerçekleşeceğini öngörsek de planlarımızı 700 bin adete göre yaparak pazara olan inancımızı yüksek tutuyoruz. Citroën olarak 2020’de 19.100 adet satış ile pazar payımızı yüzde 3,2’ye çıkartarak büyümemizi sürdüreceğiz. Bugün itibariyle 18’i çok markalı olmak üzere 38 adet Citroën yatırımcımız bulunuyor. Asıl önceliğimiz müşteri, hedefimiz ise en kısa sürede en çok tavsiye edilen marka olmak.” dedi.

İlginizi Çekebilir: Citroen C5 Aircross Türkiye’de Satışa Sunuldu

Exit mobile version