Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli Off-Road deneyimi için: Citroen My Ami Buggy Concept

Citroen dikkan çeken Ami modelinin üzerinde yaptığı çalışmalar ile geliştirdiği, Citroen My Ami Buggy Concept modelini resmi olarak tanıttı. Detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Citroen Ami modelinin adeta tüm arazilere uygun olacak şekilde geliştirilen ve oldukça ilginç bir görünüme sahip olan konsept marka tarafından tanıtıldı. Bununla birlikte model, lastiklerinden tutunda genel tasarımına kadar araziye hazır olduğunu kanıtlar nitelikte.

Citroen My Ami Buggy Concept tasarımı

Model sahip olduğu arazi lastiği, plastik tekerlek davlumbazları gibi detaylar ile standart modelden direkt olarak ayrışabiliyor. Bununla birlikte modelin tasarımında panoramik sunroof, gezintiler için bir stepne ve LED ışık çubuğu gibi detaylarda gözlerden kaçmıyor. Standart modelde bulunmayan; ön ve arka ışıklar için eklenen koruyucular ile modelin arazi ruhu far tarafında da desteklenebiliyor. Ayrıca eşiklerin arazi koşullarından koruması adına modelde ek yan çubuklar kullanılıyor.

Mat siyah detaylar ile haki yeşili ile kaplanan dış tasarımında kullanılan Citric Sarı tonu modeli daha hareketli bir görünüme kavuşturabiliyor. Bununla birlikte modelin iç yaşam alanında; standart modeldeki minderlerin yaklaşık iki katı olan koltuk minderi detayı göze çarpıyor. Özellikle ön panelde eşyaları saklamak için kutular bulunurken nesneler direkt olarak saklama rafı ile sabitlenebiliyor. Ayrıca modelin aksesuarlarının bir çoğunun 3D baskı yöntemiyle üretildiğini de belirtmek gerekiyor.

Standart Citroen Ami teknik özellikleri

Dengeli yapısı ile modelin azami hızı 45 km/s seviyesinde. Bununla birlikte model debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüş deneyimine sahip. Elektrikli motoru sayesinde sahip olduğu yüksek tork değeri sayesinde; ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan dört tekerlekli bir bisiklet hissiyatını direkt olarak kullanıcısına iletebiliyor. Batarya tarafına baktığımızda; 5,5 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya bizleri bekliyor. Elektrikli güç aktarma organları sayesinde tamamen sessiz bir sürüşe imkan tanıyan model; tek şarj ile 75 kilometrelik bir sürüş menziline sahip. Ayrıca model bu menzili; 220 Volt standart priz ile üç saat süren tam şarj ile sunabiliyor.

Son olarak Citroen, My Ami Buggy Concept’in üretim aşamasına geçip geçmeyeceğini henüz açıklamadı.

“2021 Volvo S60 fiyat listesi ve teknik özellikleri”

Exit mobile version