Site icon Dijital Tekerlek

Citroen e-Spacetourer: 9 kişilik MPV

Citroen e-Spacetourer: 9 kişilik MPV 13

Citroen e-Spacetourer

Citroen, dokuz kişiye kadar kapasitesi arttırılabilen çok yönlü ve ferah kabine sahip SpaceTourer MPV modelinin e-SpaceTourer adlı tamamen elektrikli versiyonunu bugün tanıttı.

Kardeş modeli Peugeot e-Traveler gibi yeni Citroen e-SpaceTourer, zeminin altına monte edilen ve 230 km ve 143 kilometre menzil sunan 50 kWh lityum iyon pil takımını kullanıyor. Ayrıca bazı Avrupa pazarlarında müşterilere 330 km menzil sunan 75 kWh pil seçeneği de satışa sunulacak.

Citroen e-Spacetourer motor seçeneği

Citroen e-Spacetourer, 134 beygir güç ve 260 Nm tork üreten bir elektrik motorundan güç alıyor. 9 kişilik kapasiteye sahip MPV modelinin üç farklı sürüş modu mevcut. Normal, Eco ve Power. Bu üç sürüş modu için de ayrı ayrı performans verisi paylaşıldı.

Normal modda 107 beygir ve 210 Nm tork alabilirken Eco modunda 80 beygir güç ve 180 Nm tork alabilirsiniz. Power modunda ise 134 beygir güç ve 260 Nm torka sahip olabilirsiniz. Citroen’in elektrikli MPV modelinin her üç sürüş modunda da en yüksek hızı 130 km/saat olarak açıklandı.

Citroen’in yeni elektrikli MPV’si, 7.4 kW tek fazlı dahili şarj cihazı veya isteğe bağlı 11 kW üç fazlı şarj cihazı ile sunulacak ve 100 kW’a kadar hızlı şarjı destekliyor. Citroen, hızlı şarj cihazına bağlandığında pili yüzde 80’e kadar şarj etmenin 30 dakika sürdüğünü belirtiyor.

Citroen e-Spacetourer iç tasarımı

İç mekanda elektrikli otomobil ile ilgili bilgileri gösteren özel bir gösterge paneli bulunuyor. Orta konsolun üstünde konumlandırılan 7 inç dokunmatik bilgi-eğlence sisteminin “Enerji” menüsünden etraftaki hızlı şarj istasyonlarını rahatça bulabilirsiniz.

Citroen’in tam elektrikli MPV modeli, pazara bağlı olarak XS, M ve XL modelleri ile satışa sunulacak. XS modeli 4.60 metre, M modeli 4.95 metre ve XL modeli 5.30 metre uzunluğa sahip.

Citroen e-Spacetourer fiyatı

Citroen e-Spacetourer tam elektrikli MPV modeli 2020’nin sonunda Avrupa’da satışa sunulacak. İngiltere’de 40.000 Pound’dan satışa çıkması beklenen MPV’nin henüz net fiyatı açıklanmadı.

İlgili Haber: Citroen Türkiye İçin Satış Rakamlarını Açıkladı!

Exit mobile version