Site icon Dijital Tekerlek

Citroen dizel motorlara elveda etmeye hazırlanıyor

Citroen dizel motorlara elveda etmeye hazırlanıyor 2

Citroen tarafında son tanıtılan C5 X modelinde yer almayan dizel motor seçeneği ile markanın dizel motorlara veda etmeye hazırlandığı düşünülüyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen tarafının Dieselgate skandalı ile birlikte; otomotiv endüstrisi genel anlamda dizel motorlara karşı bir önyargıya sahipti. Bu önyargı ile birlikte hem markalar hem de kullanıcıların tercihi elektrikli ve benzinli motorlara hızlı bir şekilde evriliyor.

Citroen CEO’su Vincent Cobee dizel motorlar ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulunmakta; “Ben son derece soğukkanlı dizel peşindeyim” “Beş yıl önce segmentin yüzde 80’iydi ve geçen yıl yüzde 50’nin altındaydı; üç ya da dört yıl içinde yüzde 15’in altında olabilir. “

Bugün halihazırda elbette bir çok Citroen modeli dizel motor seçeneği ile satışta bulunmakta. Fakat markanın yeni yatırımlarının büyük ihtimalle; dizel motorları geliştirmek yada yeni bir dizel motor yapmak tarafında olmayacak. Marka, mevcut olan dizel motorları kullanabildiği kadar kullanıp; bir çok marka gibi ürün gamından dizel seçeneğini çıkartmayı planlıyor.

Belirtmek gerekir ki; marka birkaç yıl içerisinde dizel motorlu binek otomobil satışını durdurmayı planlayan tek otomobil üreticisi değil. Kısa süre önce Renault tarafından da benzer planlar açıklanmıştı. Ayrıca daha öncesinde Hyundai, Nissan, Volvo ve diğer şirketler de benzer kararlar almıştı. Fakat bazı markaların (Mercedes-Benz, Audi, Volkswagen gibi) dizel motorların bir geleceği olduğuna yönelik düşünceleri bulunuyor.

“Yenilenen BMW X3 güncel dış görünümünü gösteriyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version