Site icon Dijital Tekerlek

2022 Citroen C5 Aircross Black Edition tanıtıldı!

2022 Citroen C5 Aircross Black Edition kendine özgü stili ve geliştirilen donanımı ile birlikte tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Markanın hibrit ürün yelpazesinde kişiselleştirme seçeneklerine yönelik güçlü müşteri talebini karşılamayı hedefleyen model resmi olarak tanıtıldı. Bununla birlikte Fransız otomobil üreticisi; yeni varyant ile segment içerisinde daha güçlü bir konum elde etmeyi planlıyor.

2022 Citroen C5 Aircross Black Edition tasarımı

Yeni varyant, Shine ve Shine Plus donanım seviyelerinin üzerinde yer alıyor. Bununla birlikte modelde siyah bir tavan, siyah kapı aynaları ve 19″ boyutunda jantlar mevcut. Modelde standart olarak; LED farlar, ön ve arka park sensörleri, geri görüş kamerası, anahtarsız giriş, panoramik açılır tavan ve elektrikli bagaj kullanıcılara sunuluyor. 8″ boyutunda dokunmatik ekran ile birlikte otomobilin bilgi-eğlence sistemini kontrol etmek mümkün. Bu sistemin Apple CarPlay ve Android Auto desteğine de sahip olduğunu belirtmek gerek. Modelin bagaj alanı ise 460 ila 600 litre seviyesinde. Ayrıca modelin iç kısmında yer alan ‘Urban Black’  Alcantara kaplamalı koltuklarda oldukça rahat görünüyor.

2022 Citroen C5 Aircross Black Edition teknik özellikleri

Varyant Puretech 180 1.6 litrelik turbo benzinli motorunu, 107 beygir gücündeki elektrik motoru ile eşleştiriliyor. Bununla birlikte model totalde 222 beygir güce sahip. Model bu gücünü ön tekerleklere, e-EAT8 sekiz vitesli otomatik şanzıman aracılığıyla gönderebiliyor.

Pil paketi tarafında modelde 13.2kWh değerinde pil paketi mevcut. Bununla birlikte model 34 kilometrelik saf elektrikli menzile sahip. Ayrıca model, bünyesinde yer alan 7.4kW değerindeki şarj cihazı ile iki saatten daha kısa bir sürede şarj edilebiliyor.

Sürüş destek sistemleri

Citroen, modelin daha güvenli ve daha basit bir sürüş deneyimini kullanıcılara sunabilmesi adına otomobili bir çok sürüş destek sistemi ile birlikte sunuyor. Bununla birlikte modelde kör nokta izleme, video ve radar yardımı, aktif güvenlik freni dahil olan Safety Plus Paketi mevcut. Ayıca model ile otoyol sürücü yardımı da sunulmakta.

Son olarak 2022 Citroen C5 Aircross Black Edition, 36.850 Sterlinden başlayan fiyatlarla siparişlerini bekliyor. Bununla birlikte modelin ilk teslimatlarının Ekim ayında yapılması planlanıyor.

“2022 Mazda CX-5 modelinin aldığı geliştirmeler açıklandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version