Site icon Dijital Tekerlek

Citroen C4 X İstanbul’da tüm dünyaya tanıtıldı!

Citroën, kompakt sınıfta geleneksel hatchback ve SUV modellerine alternatif zarif, çekici yeni modeli Citroen C4 X ve ë-C4 X’in dünya prömiyerlerini İstanbul’da gerçekleştirdi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Citroën, kompakt otomobil pazarında hatchback ve SUV modellere  alternatif arayan tüketiciler için zarif bir tasarım yaklaşımı sunan yeni tamamen elektrikli ë-C4 X ve yeni C4 X modellerini İstanbul’da gerçekleştirdiği dünya prömiyeriyle tanıttı. Yeni C4 X, tasarımıyla geleneksel kompakt otomobil gövde tasarımlarına meydan okuyor. Yeni tasarım yaklaşımı bir coupe otomobilin zarif siluetini, bir SUV’un modern duruşu ve 4 kapılı bir otomobilin ferahlığıyla birleştiren tasarım ile sunuyor.

Citroen C4 X tasarımı

Yeni ë-C4 X ve C4 X, hatchback ve SUV gövde tiplerine şık bir alternatif arayan müşteriler için yeni ve benzersiz bir çözüm sunuyor. Araçların tasarımıyla ilgili açıklamada bulunan Citroën Tasarım Müdürü Pierre Leclercq, “ë-C4 X ve C4 X, görsel olarak rakiplerinin arasından hemen sıyrılıyor. Önde karakteristik Citroën tasarım felsefesi açıkça görülüyor. Ancak otomobilin çevresindeki siluet çok farklı. Çok daha dinamik ve heyecan verici. Arka koltuk yolcularına ekstra konfor ve büyük bir bagaja gereksinim duyan müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için uzun bir gövde sunuyoruz. Ancak hantal olsun da istemedik. Dolayısıyla, akıcı bir şekilde bagaj kapağına ve ardından arka tampona uzanan eğimli arka tavan çizgisi için keskin çizgileri olabildiğince kaydırdık. Yüksek sürüş pozisyonu otomobilin etrafındaki kaplamalarla birleşerek sportif ve akıcı gibi görünen bir siluet oluşturuyor” dedi.

Dikkat çekici yeni LED stop lambaları, bagaj kapağının çizgilerini taşıyor, köşeleri kaplayarak otomobilin yan tarafında devam edip arka kapıdan önce ok şeklini alıyor ve yine dikkat çekici ön farların tasarımını tamamlayarak siluetin dinamizmini güçlendiriyor.

Özgün tasarımlı arka tamponun merkezinde plakalık bulunuyor. Tamponun alt eklentisi koruma ve dayanıklılık için mat siyahla kaplanıyor. Parlak siyah eklentiler, zarif ve modern bir görünüm yaratırken, özgün yan oyuklar C5 Aircross’un sağlam hissini yansıtıyor.

Ön cephe, Citroën’in iddialı yuvarlak tasarım imzasını içeriyor. Yüksek, yatay motor kaputu içbükey girintilere sahip. Markanın logosu, yüksek teknoloji vurgusunu arttıran ve görüşü iyileştiren Citroën LED Vision farlarla bağlantı kurarak gövdenin genişliğini vurguluyor.

Ön tamponun altı bölgesindeki mat siyah alt ek, yan ve arka kısımdaki uygulamayla bütünlük oluştururken, hava giriş ızgaralarında, 19-19 Concept aracına benzer makro logo deseni kullanıyor. Altıgen alt ızgaranın her iki yanında kapılardaki Airbump® panelleriyle uyumlu renkli eklere sahip sis lambası çerçeveleri bulunuyor.

Boyutları

4.600 mm uzunluğu ve 2.670 mm’lik aks mesafesiyle yeni ë-C4 X ve C4 X, Stellantis’in CMP platformunu kullanıyor. Eğimli tavan çizgisiyle birlikte optimize edilen aerodinamik yapı sayesinde sadece 0,29 Cd’lik sürtünme katsayısı ile tamamen elektrikli yeni ë-C4 X, yüksek verimlilik seviyesi ve 360 km’ye kadar WLTP menzili sunuyor.

Yeni Citroën ë-C4 X ve C4 X’in iç mekânı Citroën Advanced Comfort sayesinde gelişmiş, konfor,- huzur veferahlık seviyesi sunuyor. 198 mm ikinci sıra diz mesafesi ve daha eğimli (27 derece) arka koltuk sırtlığı arkadaki yolcuların konfor seviyesini bir üst seviyeye taşıyor. 1.800 mm gövde genişliği, 1.366 mm omuz ve 1.440 mm dirsek mesafesiyle arka koltuklar üç kişiyi rahat ettiriyor.

Citroen C4 X teknik özellikleri

Yeni Citroën C4 X, farklı kullanım gereksinimlerini karşılayan, verimli, temiz ve yüksek performanslı içten yanmalı motor seçenekleriyle belirli Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarları ile uluslararası pazarlarda satılacak.

Pazara bağlı olarak, üç farklı Citroën PureTech 3 silindirli, turbo beslemeli direkt enjeksiyonlu benzinli motor ve şanzıman kombinasyonları sunuluyor:

• PureTech 100 Start & Stop, 6 ileri vitesli manuel

• PureTech 130 Start & Stop, EAT8 Otomatik

Yeni C4 X ayrıca, belirli pazarlarda EAT8 otomatik şanzımanla birlikte yüksek verimlilik seviyesine sahip Citroën BlueHDi 130 EAT8 Otomatik Start & Stop turbo dizel motorla da sunulacak.

Citroën, elektrikli araç satışlarının zaten yoğun olduğu birçok Avrupa pazarında sadece tamamen elektrikli ë-C4 X modelini sunma konusunda cesur bir adım atıyor.100 kW güç-aktarma sistemi ve 360 km’ye kadar WLTP menzili ile yeni ë-C4 X, ana akım kompakt sınıfta, özgün tasarım, konfor ve binek otomobil genişliği kombinasyonunu sunan tek tamamen elektrikli otomobil olacak. Tüm bu özellikler 510 litrelik bagaj hacmiyle birlikte onu günlük kullanım için ideal bir yol arkadaşı yapıyor.

Citroën, günümüz kullanıcılarının beklentilerini karşılamak için, sadece büyük bir bagaj sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kabin içinde çeşitli depolama çözümleri de sunuyor. Her biri pratik ve günlük kullanım kolaylığı sunan 16 adede kadar açık veya kapalı bölme toplam 39 litrelik bir depolama hacmi sunuyor.

Exit mobile version