Site icon Dijital Tekerlek

Mobilitenin yeni moda ikonu: Citroen Ami!

Geçtiğimiz aylarda dünya prömiyeri yapılan Citroen Ami modelinin ülkemizde bireysel kullanıcılara ne zaman sunulacağı belli oldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

100 yıllık köklü geçmişi ile ikonik bir marka haline gelen Citroen, her ulaşım gereksinimlerine çözüm üretme ilkesiyle yenilikler ortaya koymaya devam ediyor. Gerek nihai ürünleri gerekse hizmetleri ile kullanıcı deneyimine oldukça önem veren Fransız otomobil üreticisi; %100 elektrikli Citroen Ami modelini 2022 yılının ilk çeyreğinde bireysel kullanıcılara ulaştırmaya hazırlanıyor.

İlk olarak 2019 yılında Cenevre Otomobil Fuarında Ami One Concept otomobilini tanıtan ve tüketicinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Citroen; bu konsept otomobilin tanıtımından yalnızca bir sene sonra Ami modelini seri üretim aşamasına getirdi. Yeni Ami modeli ile Citroen, en başından beri şehir içi ulaşım gereksinimine pratik ve çevreci bir yanıt vermeyi hedefliyordu. Bu hedef doğrultusunda geliştirilen modelin ulaşımı herkesin erişimine sunma felsefesine uygun olarak; benzersiz ve tamamen elektrikli bir ulaşım deneyimini sağlayabiliyor.

Citroen Ami teknik özellikleri

Dengeli yapısı ile modelin azami hızı 45 km/s seviyesinde. Bununla birlikte model debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüş deneyimine sahip. Elektrikli motoru sayesinde sahip olduğu yüksek tork değeri sayesinde; ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan dört tekerlekli bir bisiklet hissiyatını direkt olarak kullanıcısına iletebiliyor. Batarya tarafına baktığımızda; 5,5 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya bizleri bekliyor. Elektrikli güç aktarma organları sayesinde tamamen sessiz bir sürüşe imkan tanıyan model; tek şarj ile 75 kilometrelik bir sürüş menziline sahip. Ayrıca model bu menzili, 220 Volt standart priz ile üç saat süren tam şarj ile sunabiliyor.

Citroen Ami boyutları

Uzunluk2,41 metre
Genişlik1,39 metre
Yükseklik1,52 metre
Dönüş çapı7,20 metre

Citroen Ami tasarımı

Oldukça karakteristik bir kimliğe sahip olan model, yalın ve zarif tasarım çizgileriyle dikkatleri çekmeyi başarıyor. Boyutları, hacmi ve görsel unsurlarıyla alışılmışın dışında olan tasarımı sayesinde kurallar adeta yeniden yazılıyor. Bununla birlikte Ami sahip olduğu farlar ve sinyaller başta olmak üzere ön tarafta direkt olarak Citroen ailesine ait olduğunu kanıtlayabiliyor. Arka tarafa baktığımızda ise benzer hatlar üzerine konumlandırılan stoplar ile düz bir tasarım bizleri bekliyor.

Ön ve arka tamponların altlar ve gövde altı panelleri ön ve arka bölümde tekrar ediliyor. Bununla birlikte modelin üstyapısının her parçası sağlamlık, montaj kolaylığı ve işçilik kalitesini bir arada sunabiliyor. Model kişiselleştirme seçeneklerine bağlı olarak jant kapakları, gövdesi, köşelerdeki aydınlatma birimleri, tavan çıkartmaları veya Airbump® benzeri yandaki kapsülleriyle oldukça farklı tasarım seçeneklerine sahip.

İç yaşam alanı

Kapalı ve ısıtmalı iç mekanı ile konforu ön planda tutan model, oldukça geniş bir iç yaşam alanına sahip. Bununla birlikte bu geniş alan akıllı saklama alanları ile kullanılabilirliğini de arttırabiliyor. Ön, yan ve arka camlar dışında standart olarak sunulan sunroof olmak üzere; geniş cam alanların da katkısıyla aydınlık ve ferah bir iç mekan kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca CV2 örneğindeki gibi manuel olarak açılan yan camlarında; geçmişe bir saygı duruşu niteliğinde olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Sürücü koltuğu ileri geri ayar mekanizmasına sahipken; yolcu koltuğu sabit bir konumda kullanıma sunuluyor. Bununla birlikte iç yaşam alanında kullanılan malzemelerin ve dijital ekran vasıtasıyla gördüğümüz özel grafikler; günümüz dijital dünyasını ve teknolojisini yansıtabiliyor. Ayrıca modelin üç boyutlu yazıcılar aracılığıyla alınacak baskılar ile; kullanıcılar tarafından çok daha farklı bir tasarıma kavuşması da oldukça yüksek ihtimal.

Nasıl satın alabiliriz?

Sürekli değişken olan döviz kuru nedeniyle Ami modelinin fiyatı henüz açıklanmadı. Fakat modelin ilk etapta kurumsal müşterilere, 2022 yılının ilk çeyreğinde ise son tüketiciye sunulacağı onaylandı. Müşteriler modeli online olarak satın alıp, modelin teslimatını evlerine bekleyecekler. Herkesi aklına takılan sorulardan birisi olan modelin testini ise direkt olarak Citroen bayileri aracılığıyla gerçekleştirebileceğiz.

Son olarak Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım model ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Yeni model, her yaştan kullanıcı için elektrikli mobilitenin en önemli oyuncularından bir tanesi olmaya aday. Şimdiden aldığımız talep, 2022 yılı için 1.000 adet olan bireysel satış hedefimizi 3.000’e çıkartmamızı sağladı. Tabii bu noktada tedarik konusu yine en belirleyeci kriter olacak. Ami, Türkiye pazarında şu anda filo satışı ve kurumsal müşteriler için piyasaya sürülürken, 2022 ilk çeyreğinden itibaren son tüketici ile direkt olarak buluşmaya başlayacak”

“Kentsel ve kent çevresine yönelik tamamen elektrikli ulaşım aracı Ami sadece ulaşımı değil, hayatı her anlamda kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda müşterilerin çevrimiçi yolculuğunun bir parçasını oluşturuyor. Sadece sürüş özellikleriyle değil, hayatı her anlamda daha akıcı ve daha pratik kılmayı hedefleyen Ami – 100% ëlectric, dijital dünya üzerinden; araç paylaşımı, farklı sürelerde kiralama veya satın alma olsun çeşitli formüllerle kullanıcıların ulaşıma erişimlerini kolaylaştırıyor. O yüzden iş yapış tarzımızı da biraz değiştirdik, iş yapış tarzımızda güncelleme yapmak istedik. Ami’yi müşterimize online bir yolculuk ile sunmaya hazırlanıyoruz. Online bir satın alma yolculuğu hazırlıyoruz. Web sitemiz üzerinden bayilerimizin de entegre olduğu sistemle bir tıkla Ami’nin satın alma yolculuğunu tamamlayacağız. Üstelik bu online satın alma yolculuğunda Citroen AMI satın alacak her müşterimize de aracını evine kadar gönderme veya istediği adreste teslim etme gibi ayrıcalıklı bir hizmet sunacağız”

“Suzuki otomobil tedariki sorununu aşmaya hazır”

Exit mobile version