Site icon Dijital Tekerlek

Citroen Ami Cargo dikkat çeken boyutu ile tanıtıldı

Citroen Ami Cargo dikkat çeken boyutu ile tanıtıldı 11

Citroen tarafından oldukça şirin olan ve kullanışlı olmayı hedefleyen Citroen Ami Cargo modeli tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Citroen tarafından tanıtılan ultra kompakt dört tekerlekli Ami modeli ortaya çıktı. Model ile birlikte marka küçük ama yük taşıyabilen iş gören bir araç arayan isimleri hedeflemekte. Bununla birlikte model boyutuna göre oldukça iyi olan 140 kilogram yük taşıyabiliyor.

Citroen Ami Cargo teknik özellikleri

Elbette en çok merak edilen konulardan birisi; oldukça küçük görünen bu modelin boyutu. Model 2041 milimetre uzunluğa, 1390 milimetre genişliğe sahip. Bununla birlikte model iki koltuklu yolcu versiyonu ile de boyutlarını korumakta. Yani model depolama modülü ile birlikte 260 litre depolama alanı sunabiliyor. Ayrıca Ami totalde 400 litre yük kapasitesine sahip.

Modele bakıldığı vakit görüş açısını etkileyeceği düşünülen dikey bölme için marka; herhangi bir problem yaratmadığını özellikle belirtti. Bununla birlikte model ayarlanabilir modüllere de sahip.

Normal iki koltuklu Ami modeli gibi Ami Kargo modelinde de 5.5 kWh değerinde bir pil mevcut. Bununla birlikte model 8 beygir gücünde. Ayrıca modelin ağırlığı 425 kilogram seviyesinde.

Ami Cargo ve normal Ami modeli arasında temel fark; kargo modelini etkili bir şekilde tek koltuklu hale getiren bir yolcu koltuğunun olmaması. Citroen bu alanı bazı eşyaların yerleştirilebileceği bir alan olarak oldukça güzel bir şekilde kullanıyor. Bununla birlikte model çok yönlülüğünü arttırmak adına ayarlanabilir çift yönlü bir zemine de sahip.

Modelin 5.5 kWh değerinde ki pili normal şarj ile üç saatte dolmakta. Bununla birlikte model 75 kilometre menzile sahip olmakta.

Son olarak Citroen Ami Cargo modelinin fiyatına bakacak olursak model; Fransa için şimdilik 6.490 Euro başlangıç fiyatına sahip. Ayrıca belirtmek gerekir ki marka modeli diğer pazarlara sunma fikrini de düşünüyor.

Exit mobile version