Site icon Dijital Tekerlek

Citroen 5 modeli 12 Nisan’da tanıtılacak

Citroen 5 modeli 12 Nisan'da tanıtılacak 8

Citroën, yeniden tasarlanan Citroen C5 modelinin ilk tanıtım videosu yayınlanmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

12 Nisan’da piyasaya sürülmesi hedeflenen C5 modeli; crossoverlar, vagonlar ve hatchbackler arasındaki çizgiyi incelten segment bükücü bir model olması planlanmakta.

Model ilginç olmayı vaat etmekte. Ayrıca LED aydınlatma ünitelerine doğru akan belirgin bir ızgara göze çarpmakta. Bununla birlikte modelde oyuk bir kaput ve belirgin çamurluklar görme imkanına da sahibiz.

Daha da geriye doğru devam eden model; kıvrımlı bir gövdeye ve kalın bir arka sütuna sahip. Bununla birlikte C5 modeli 3D arka farlara ve belirgin bir arka spoiler yer almakta. Ayrıca açılı bir arka cam ve dik bir arka uç da olacak.

Citroen C5 teknik özellikleri nasıl olacak ?

Model platform tarafında Peugeot 508 ile aynı platformu paylaşmakta. Bununla birlikte platform EMP2 ismine sahip. Bununla birlikte bu iki modelin ortak motorları da paylaşma ihtimali bir hayli yüksek.

508 modeli 129 beygir güç ve 175 beygir güce sahip olan; 1.5 litrelik ve 2.0 litrelik dizel motor seçeneklerine sahip. Bununla birlikte kullanıcılar 1.6 litrelik PureTech motor seçeneğini de satın alma şansına sahipler.

Son olarak bu seçeneklerin Citroen C5 modeli ile de sunulabilme ihtimali yüksek ihtimal.

“Tesla’nın piyasa değeri 50 milyar dolar arttı” başlıklı yazımıza buradan ulaşıp okuma şansına sahipsiniz.

Exit mobile version