Site icon Dijital Tekerlek

Çinliler Tesla’yı kopyalamaya devam ediyor!

Çinliler Tesla'yı kopyalamaya devam ediyor! 1

Elektrikli ve otonom otomobilde sektörün lideri konumunda olan Tesla, Çinliler tarafından kopyalanmaya devam ediyor.

Xpeng firması 2014 yılında kurulduğunda Tesla’yı örnek aldığını belirtmişti zaten. Olaylar buraya kadar gayet güzel ilerliyor, Tesla da bunu istiyordu zaten. Elektrikli ve otonom sektörünün hızlı büyümesi için Tesla, açık kaynak kodlu çalışıyor. Yani verilerini, kodlarının, tasarımlarının büyük bir kısmını herkesin görebileceği şekilde sergiliyor. Ama bir uyarıda bulunuyor Tesla. Birebir kopyalamanın suç olduğunu belirtiyor. Bu paylaşımları sektörün daha hızlı büyümesi için yaptığını belirtiyor.

Çinliler bu detayı atlamış olacak ki Tesla ne yaparsa aynısını yapmaya çalışıyorlar. Daha önceden Tesla’da çalışan bir mühendisin otonom pilot kodlarını Airdrop yardımı ile telefonuna kopyaladığını ve bunu Xpeng firmasına sattığını duymuştuk. Bu konuda iki üreticinin mahkemesi deva ediyor henüz. Bu olaydan sonra Xpeng bir ders çıkarmamış anlaşılan. Tesla’da kullanılan Autopilot arayüzünü de olduğu gibi kopyaladılar.

Tamam diyelim ki onu da kendileri yapamadılar kopyaladılar. En azından web sitesini özgün bir tasarımla yapsalardı. Aşağıda iki firmanın da web sitesinin ekran görüntülerini inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version