Site icon Dijital Tekerlek

Çinli otomobil üreticisi Nio Avrupa pazarına giriyor

Çinli otomobil üreticisi Nio Avrupa pazarına giriyor 10

Çin menşeili EV otomobil üreticisi Nio, önümüzdeki aylarda Avrupa pazarı için lansmanları başlatacağını doğruladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Nio Avrupa Başkan Yardımcısı Hui Zhang; geçtiğiz günlerde yaptığı açıklama ile birlikte markanın 2021 yılında Avrupa lansmanı için hazırlıkta olduğunu doğruladı.

Çinli otomobil üreticisi ES8 SUV ve ET7 sedan ile Norveç pazarından başlayarak Avrupa’da satışa sunacak. Bununla birlikte Norveç yeni markanın satıldığı ilk Avrupa ülkesi olacak.

Norveç için marka; ES8 SUV için ön siparişleri Temmuz ayında alıp ilk modelleri Eylül ayında teslim etmeyi planlıyor. Bununla birlikte belirtmek gerekir ki; ES8 SUV modeli 537 beygir güce ve 500 kilometre menzile sahip. Fakat marka ET7 modelini satışa sunmak için önümüzdeki yıldan önce davranmayacağını da belirtti.

Nio için Norveç nasıl?

Markanın ilk olarak Norveç lansmanı ile birlikte Avrupa pazarına girecek olması oldukça mantıklı. Çünkü Norveç Avrupa içerisinde en EV dostu ülkelerden birisi. Ayrıca ülkenin araç satış istatistiklerine baktığımız vakitte bizleri EV modellerinin başarısı beklemekte.

Lansman ile birlikte marka Norveç içinde yenilikçi pil değiştirme istasyonlarını barındıran bir Norveç içi şarj ağı geliştirme planına sahip. Bununla birlikte ilk dört istasyonun yıl sonundan önce faaliyete geçmesi ve 2022 yılından on iki şarj istasyonunun daha kurulması planlanıyor. Ayrıca marka Norveç genelinde beş şehirde bir ağ oluşturma hedefine sahip.

Marka geliştirilmesi düşünülen pil değiştirme istasyonlarının; model sahiplerinin yeniden şarj etme sürelerinin oldukça azaltacağını belirtmekte. Bununla birlikte kullanıcılar şarjı azalan piller için araçlarını özel bir servis bölmesine sürerek; bu alanda biten pillerini tamamen dolu olan pilleri yalnızca üç dakika içinde değiştirebilmekte.

Son olarak markanın Avrupa Başkan Yardımcısı Hui Zhang İngiltere pazarı için şu cümleleri kullanmakta;

 “İngiltere, NIO için her zaman önemli bir ülke olmuştur ve kurucumuz William Li için özel bir yer olarak anılmaktadır. Marka resmi olarak Londra ve Oxford’da piyasaya sürüldü ve simülasyon ve bilgisayar destekli mühendislik merkezimiz olmaya devam ediyor.”

“Birleşik Krallık pazarı, elektrikli araçların çekiciliğine yavaş yavaş uyanıyor ve büyüme, COVID nedeniyle çökmüş bir pazarda dramatik, ancak 2020’de, saf EV’ler hala satışların sadece% 6,6’sını oluşturuyor, 100.000 aracın biraz üzerinde.”

“Koşullar doğru olduğunda girecektik, satış sonrası ve müşteri hizmetleri altyapısına sahibiz. NIO evleri, vale şarjı, NIO uygulaması Çin’deki tekliflerimizin önemli bir unsurudur, bu nedenle Birleşik Krallık’ta neyin işe yaradığını düşünmemiz gerekir. Dikkat edilmesi gereken başka noktalar da var; sağdan direksiyona duyulan ihtiyaç, sınırlı sayıda pazar için ek mühendislik gerektirir. Faydaları değerlendirmeye devam edeceğiz. “

“Hidrojenle çalışan BMW X5 gelecek sene geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version