Site icon Dijital Tekerlek

Çinli Changan UNI T Japonlara Rakip Mi Oluyor?

Çinli Changan UNI T Japonlara Rakip Mi Oluyor? 3

Çinli üreticinin modeli olan Changan UNI T, tasarım konusunda Japonları aratmayacak özelliklere sahip gibi gözüküyor. 

Bildiğimiz gibi Asyalı üreticiler son yıllarda hızlı bir yükselişe geçtiler ve bu aşamada elektriği en iyi kullanan üreticiler kategorisindeler. Çıkarttıkları modeller kendi pazarlarından ziyade küresel pazarlarda rol model olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. Bunun etkilerini ise 2021 ve sonrası dönemde daha rahat bir şekilde görebileceğiz. 

Çin merkezli Changan UNI T modeli ise, sadece içten yanmalı seçenek sunan bir model olarak karşımıza çıkıyor. Ford ve PSA grubuyla olan ortaklıkları sayesinde Changan Automobile’in son üyesi olarak karşımıza çıkan SUV, tasarım noktasında ekstra beğeniliyor. 

Teknik özelliklerine bakacak olursak;

Tasarım konusunda  keskin çizgileriyle akıllara kazınan modeliyle markanın hedef kitlesi genç kullanıcılar olacak.  Model, 4.515 milimetre uzunluğunda 1.870 milimetre genişliğinde ve 2.710 milimetre aks mesafesinde. Markadan ulaşılan ilk bilgilere göre UNI T iki farklı motor seçeneğine sahip. 1,5 ve 2.0 litre olarak değişiklik gösteren turbo beslemeli bu makinelerin teknik verileri tam olarak açıklanmış değil. 

 Model, tüm detaylarıyla nisan ayında düzenlenecek olan Pekin Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak. Fiyat dahil daha detaylı bilgilere dijitaltekerlek.com dan ulaşabileceksiniz, bizi takipte kalın…

Exit mobile version