Site icon Dijital Tekerlek

Çin’de satışa çıkacak olan elektrikli Audi SUV görüntülendi

Geçtiğimiz Nisan ayında Audi, Şanghay Otomobil Fuarı‘nda A6 e-tron Concept ile birlikte yeni bir konsept elektrikli SUV modelini tanıttı. Audi konsepti Şanghay olarak adlandırılan elektrikli SUV’nin prototipi Almanya’da kameralara yakalandı ve üstünde tamamını kapatan bir kamuflaj bulunuyor. O zamanlar konsept, karartılmış pencerelerin iç mekanı gizlediği bir tasarım çalışması olarak sunuldu ancak Audi’nin en yeni elektrikli SUV’si neredeyse üretime hazır görünüyor. Peki SUV modelinin teknik özellikleri nasıl olacak?

Yeni elektrikli Audi SUV teknik özellikleri

SUV konseptinin üretim versiyonunun temelini, Volkswagen ID.6 ve Audi Q4 E-tron tarafından paylaşılan Volkswagen Grubu’nun MEB platformu oluşturacak. ID.6 gibi, Audi’nin yeni elektrikli SUV’si de, en üst seviyedeki modelinde 302 beygir gücü ve 310 Nm tork üreten çift elektrikli motor kurulumu veya 177 beygirlik tek bir motorla satışa sunulacak.

Çin’in Şanghay şehrinde gösterilen konsept, WLTP test döngülerine dayalı olarak 560 kilometre menzil sunuyordu. Bu modelin ise aynı değerlere sahip olma ihtimali bulunuyor. Peki elektrikli SUV’nin tasarımı nasıl olacak?

Yeni elektrikli Audi SUV tasarımı

Tasarım açısından, üretim modeli konseptle neredeyse aynı görünen yeni elektrikli SUV, aynı LED farları ve gündüz yanan farları barındırıyor. Arka lambaları bağlayan tam genişlikte bir led ışık da rahatlıkla görülebiliyor ve kamuflajın altında bir tavan spoyleri yer alıyor.

Casus fotoğrafçılar tarafından çekilen görsellerde, elektrikli SUV’nin iç tasarımını da görme imkanı yakalıyoruz. Beyaz dikişli güzel deri koltuklar, büyük bir orta konsol ve gösterge panelinde geniş bir ekran yer alıyor. Otomobilin iç düzeni, daha ucuz malzemelerden yapılmış gibi görünse de, Q4 E-Tron‘un iç tasarımına çok benziyor.

Çin’de satışa sunulacak olan Audi konseptinin üretim versiyonunun adının ne olacağı ise şu an için bilinmiyor. Q4 ve Q7 arasında konumlandırılmasına rağmen, Q6 e-tron olarak adlandırılmayacak. Bu isim, ABD’de satışa çıkacak ve yeni nesil Porsche Macan EV ile aynı platformu paylaşacak ayrı bir elektrikli SUV için hali hazırda ayrılmış durumda.

Yeni SUV, Volkswagen ID.6’yı temel alacağı ve muhtemelen daha az güçlü elektrikli güç aktarma organları sunacağı için Audi E-Tron‘un daha uygun fiyatlı bir versiyonu olarak karşımıza çıkacak.

Audi’nin yeni elektrikli SUV’unun bu yılın sonlarında veya gelecek yılın ilk yarısında Çin piyasasına çıkması bekleniyor.

2022 Alfa Romeo Tonale modeli görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version