Site icon Dijital Tekerlek

Chrysler Airflow konsepti elektrikli geleceği önizliyor

Chrysler Airflow konsepti Chrysler tarafının elektrikli geleceğine ışık tutuyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Chrysler tarafının tamamen elektrikli ilk otomobili olma özelliğine sahip olan Airflow konsepti marka için oldukça önemli bir konuma sahip. Bununla birlikte 2028 yılına kadar tamamen elektrikli olmayı hedefleyen marka fiziksel konsept modelini de kamuoyu ile paylaştı.

Chrysler Airflow konsepti teknik özellikleri

Model platform tarafında STLA Medium isimli özel bir mimari üzerine inşa ediliyor. Bununla birlikte modelin kağıt üzerinde 550 ila 650 kilometre menzile sahip olması bekleniyor. Airflow bünyesinde 201 beygirlik iki adet elektrikli motoru barındırıyor. Yani model totalde 402 beygir güç üretebiliyor. Çift elektrikli motor kurulumuyla modelin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor. Ayrıca kullanılan platform itibariyle modelin “gelecekteki yüksek performanslı uygulamalar için potansiyel sunabileceği” marka tarafından söyleniyor.

Stellantis tarafının STLA Brain ve STLA SmartCockpit teknolojisi, her yolcuya “kendilerini dijital yaşamlarıyla ve diğer yolcularla sorunsuz bir şekilde bağlayan kişiselleştirilmiş bir deneyim” sunmak için Airflow modelinde kullanılıyor

Tasarımı

Siluet olarak Ford Mustang Mach-E modelini anımsatan model, oldukça şık, alçak bir crossover duruşuna sahip. Bununla birlikte EV aralığını optimize etmek adına aerodinamiğe odaklanılarak tasarlanan model; uzun dingil mesafesi ve geniş paletini beraberinde getiriyor. Bu sayede konsept, mükemmel yol tutuşu ve performans dinamiklerine tasarımıyla katkıda bulunabiliyor.

Geniş formatlı merkezi bilgi-eğlence ekranı, dijital gösterge grubu ve ön yolcu için bağımsız ekranı ile çevrelenen modelin arka yaşam alanında da çir çift bağımsız koltuk geleneksel bir sıranın yerini alıyor.

Ön ve arkadaki ekranlar, her yolcuya uyacak şekilde ayrı ayrı yapılandırılabilirken; arayüzler basit fonksiyonlar ile diğer ekranlarla paylaşılabiliyor. Ayrıca yolcuların video konferanslara katılımlarını otomobil içerisinde sağlayabilmek adına her koltuk için kameralar bulunuyor.

Son olarak konsep STLA AutoDrive teknolojisini kullanan üçüncü seviye otonom sürüş yeteneklerine de sahip. Ancak bu sistemi üretim tarafında ne zaman göreceğimiz maalesef belli değil.

“Elektrikli Karsan e-ATA ilk olarak Romanya’da yollara çıkıyor”

Exit mobile version