Site icon Dijital Tekerlek

2020 CHEVROLET CORVETTE FORD GT KARŞI KARŞIYA

2020 CHEVROLET CORVETTE FORD GT KARŞI KARŞIYA 1

Ford GT(Üstte) vs Corvette Stingray(Altta)

Yaklaşık elli yıl sonra ilk ortadan motorlu Corvette görücüye çıkacak. 2020 model Corvette Stingray’in en hızlı ve en güçlü Corvette olacağı vaat ediliyor. Peki Corvette kendisi gibi ortadan motorlu olan Ford’un göz bebeği Ford GT ile nasıl farklar barındırıyor? Eğer öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

GÜÇ KARŞILAŞTIRMASI

Ford GT opsiyonel performans egzozu ile beraber Corvette Stingray’in 495 hp ve 470 lb-ft torkundan daha fazla olarak 647 hp ve 550 lb-ft tork sunuyor. Aradaki bu büyük farka rağmen Corvette’in gelecek diğer modellerinde (Z06 veya ZR1), GT ‘ye daha yakın, belki de daha iyi özelliklere sahip olacağını tahmin etmek zor değil.

VİTES PERFORMANSLARI

Ne yazık ki iki arabada da manuel vites seçeneği yok. Corvette, gücü sekiz kademeli çift kavramalı şanzıman ile yönlendirirken ,GT yedi kademeli bir çift kavramalı şanzıman ile yönlendiriyor.Her iki araçta da vitesler elektronik olarak seçiliyor.

Her iki araba da birden fazla sürüş seçeneği ve kalkış kontrolüne sahip. Corvette’deki modlar Weather, Tour, Sport, Track ve MyMode ve ZMode, GT’dekiler ise Normal, Islak, Spor, Parça ve V-Max’dir.

TEKERLER VE FREN

2020 Corvette Stingray, iki arabada da bulunan karbon seramik frenlerden GT gibi övünç ile bahsetmiyor. Corvette ön tekerlekleri 19 inç ve arkadakileri ise 20 inç tasarlamışken GT’nin tekerleklerinin dördü de 20 inçtir.

KİŞİSELLEŞTİRME VE İÇ GÖRÜNÜMLER

Ford GT için sekiz farklı dış renk seçeneği, ayrıca yedi farklı şerit rengi ve karbon fiber döşeme seçenekleri sunuluyor. Buna ek olarak, benzersiz olarak nitelendirdiği Heritage Edition’ı da seçenekler arasına ekledi. Corvette ise dış renk için on iki, döşeme rengi için altı , emniyet kemeri için altı farklı renk seçeneğine sahip.

DIŞ BOYUTLARI VE AĞIRLIKLAR

Fotoğraflardan anlaşılmayabilir ama GT daha uzundur, Corvette için uzunluk 4.63 m iken GT 4.76 m uzunluğundadır. GT, Corvette’in 1526 kg ağırlığına nazaran 1385 kg ağırlığı ile daha hafiftir,GT yüklü halde yaklaşık 1521 kg çeker.

FİYAT VE ULAŞILABİLİRLİK

Dikkat ederseniz Ford GT hemen hemen her karşılaştırma da C8 Corvette’yi geçiyor. Fakat fiyatı da Corvette için bahsedilen 60.000 $’ın aksine 500.000$ dolardan başlıyor.

Daha çok haber için bizi sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın! Instagram, Facebook, Twitter, Linkedin

Exit mobile version