Site icon Dijital Tekerlek

Çevrecilik Kulübüne İddialı Aday Volkswagen’den Bildiri: goTOzero

Çevrecilik Kulübüne İddialı Aday Volkswagen'den Bildiri: goTOzero 4

Son günlerde sosyal medyada karşımıza çıkan ve bizleri büyük yaslara boğan orman yangınlarının ardından çevreyi koruma ve bilinçli çevrecilik adı altında sivil toplum hareketleri bazı sanatçılar tarafından da desteklenerek ortaya çıkmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan bazı güzelim icatlar ve teknoloji harikası arabalar, ürünler beraberinde çevre kirliliğini de getirdi. Buna dur diyemesek de Volkswagen gibi gelecek nesilleri düşünen firmalar, daha temiz bir doğa için harekete geçti.

Duyduk duymadık demeyin, dev otomobil firması Volkswagen, bir çevre bildirisi yayınladı. Şöyle ki, bu bildirinin adı, goTOzero

Bu bildiri aslında Volkswagen grubunun geleceğe dair bir misyon bildirisi… Her ne kadar çevreyi korumaya yönelik bir misyon bildirisi olsa da bu hareket, tam üretim yönetimini ve sürecini de kapsıyor. Volkswagen grubunun çevre koruma komisyonu üyesi Oliver Blame, misyonun içeriğini açıkladıktan sonra birlik ve beraberliğin sembolü olacak olan “TOGETHER-Strategy 2025+” ile çalışanlarını adeta gaza getiriyor.

Dijital Tekerlek | Instagram

Peki Volkswagen’in amacı ne?

“goTOzero” bildirisi ile Volkswagen dört temel eylem üzerinde bildirisini açıklıyor ve amacını anlamayı bizlere ve siz değerli okurlarımıza bırakıyor…

İklim Değişikliği: Birleşmiş Milletler’in Paris iklim koruma anlaşmasına uyum sağlamak konusunda kararlı olan VW grubu, 2050 yılı itibariyle CO2 nötr bir şirket haline gelmeyi hedeflemektedir. 2025 yılında, toplumsal yaşam döngüsünde binek araçların ve hafif ticari araçların Sera Gazları Emisyonunu 2015’e oranla %30 azaltmayı planlamaktadır.

Kaynaklar: VW grubu, 2025 itibariyle kaynak verimliliğini azami düzeyde getirmek ve araçların kullanımından ortaya çıkan egzoz dumanının yaymış olduğu CO2 ve diğer atıkları 2010 yoluna göre %45 oranında azaltmaya niyetlenmiştir.

Hava Kalitesi: VW, yerel hava kalitesini artırmak için e-mobilite’yi ön plana çıkarmaktadır. 2025’de bataryalı elektrikli araçların payı, grubun kasasında %20 ila %25 arasında olacaktır. Eğer bu hedefe ulaşılabilir ise 2030 yılında bu pay, %40 oranına kadar yükselebilecektir.

Çevresel Uyum: Son olarak Volkswagen, yaşam döngüsü süreçlerindeki mobilite çözümlerinin çevreye olan etkisini kontrol edebilen yönetim sistemini kurmayı ve bunların takibini hassas, şeffaf bir şekilde yaparak örnek bir şirket olmayı hedeflemektedir.

Tamamıyla çevreci bir politika ile hareket edilerek ortaya çıkan bu çevre bildirisi bizlere göre, örnek gösterilebilecek bir hareket. Gelecek nesillerin daha yaşanabilir, daha O2 solunabilir bir ortama ihtiyacı var olduğunu düşünebilen VW grubunu hedeflerine ulaşması doğrultusunda başarılar diliyor ve çalışmalarını destekliyoruz, değil mi? 😉

Exit mobile version