Site icon Dijital Tekerlek

Cenevre Otomobil Fuarı 2022’ye ertelendi

Cenevre Otomobil Fuarı 2022'ye ertelendi 1

Cenevre Otomobil Fuarı etkinliğinin organizatörünün onayı ile birlikte fuar gelecek seneye ertelendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Cenevre Otomobil Fuarı’nın bu yılki gösteriminin pandemi nedeniyle iptal edilmesinin ardından; gelecek sene gerçekleşecek organizasyon için planlar, fuarın 19 ve 27 Şubat 2022 tarihleri arasında halka açık olarak gerçekleşmesi yönünde.

2022 Cenevre etkinliği 91.Cenevre Otomobil Fuarı olma özelliğine sahip olacak. Bununla birlikte iptal edilen 2021 fuarından doğan; 11 milyon İsviçre Frangı değerindeki ağır kayıpları telafi edebilmek adına oldukça başarılı olması gerekecek.

Fuarın organizatörleri maliyetler dengeleyebilmek adına İsviçre hükümetinden kredi istedi. Bununla birlikte geçtiğimiz sene Haziran ayında 16.8 milyon Frangı kurtarma kararı aldı. Fakat kredi zorlu geri ödeme koşulları nedeni ile Fuarın yönetim kurulu tarafından reddedildi.

Birçok küresel otomobil markasının pandemi nedeniyle maruz kaldıkları kayıpları dengelemek adına aldıkları kararlar neticesinde; fuarın önümüzdeki sene yapılmasını tercih edeceklerini ortaya koydular. Bu olaylar zincirinin ardından Cenevre Otomobil Fuarı’nın Kuruluş Kurulu, etkinliğin Palexpo SA’ya satılması yönünde oy kullandı. Bununla birlikte Palexpo SA tarafının otomobil fuarının yıllık mekanını yöneten organizatör şirket olduğunu da belirtmek gerek.

Satış sonucu tüm haklarını  Palexpo SA’ya devreden otomobil şovunun en büyük amacı şovun dağılmasını engellemekti. Bununla birlikte fuar İsviçre’deki en büyük halka açık etkinlik olmaya devam ediyor. Ayrıca etkinliğin takvimden kaldırılması halinde İsviçre ekonomisi mali olarak yaklaşık 200 milyon İsviçre Frangı düzeyinde olumsuz etkilenecekti.

Son olarak GIMS CEO’su Sandro Mesquita konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta; “İhale paketlerinin gönderilmesiyle birlikte GIMS 2022’nin organizasyonunu resmen başlatıyoruz. Ekibim ve ben, konseptimizi katılımcılara ve ardından halka sunmak için sabırsızlanıyoruz. Sağlık durumunun ve Covid-19 ile ilgili politika düzenlemelerinin onu hayata geçirmemize izin vereceğini umuyoruz.”

“2021 Mercedes-AMG EQS 63 bir kez daha görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version